10 грешки при декорирането, които правят къщата да изглежда старомодна и скучна

10 грешки при декорирането, които правят къщата да изглежда старомодна и скучна

Да наречем едно жилище дом на мечтите не зависи само от това, колко голяма е една къща. Всъщност става въпрос за това колко сте щастливи на мястото, което сте създали. За тази цел нещата, които имате вътре, като мебели и декор, са от решаващо значение. За да ви вдъхновим да реализирате онези проекти, които биха могли да подобрят начина ви на живот и да ви отведат на по -щастливо място, събрахме съвети, как да актуализирате дома си и да го направите по -приятен за окото.

Ето какво да избягвате когато подбирате декора за дома ви.

1. Тъмно, уединено място

Всекидневната е място за срещи и събиране на семейството и приятелите. Обикновено това е една от стаите, в които прекарвате най -много време, когато общувате с други хора. Ето защо е толкова важно тази стая да бъде лесно достъпна и привлекателна .

Опитайте се да получите максимално естествена светлина. Например може да премахнете стените и да обедините едно пространство с други части на къщата, като кухнята или трапезарията. Можете също така да боядисате мебелите и стените в бяло, за да внесете повече светлина и да създадете усещане за отвореност на пространството.

2. Остарели рафтове

Хората, които обичат да четат редовно, често могат да се сблъскат с проблеми с пространството у дома, защото рафтовете и библиотеките могат да заемат много място. И въпреки че понякога можем да смятаме, че едно пространство ще изглежда по -добре с книги, това всъщност не е така. Използването на тъмно дърво за вашите рафтове и препълването на къщата с книги просто я прави да изглежда като стар скрин.

Например може да намалите малко колекцията си от книги и да ги подредите според вашите приоритети. Изберете тези, които са оставили впечатление в живота ви и които бихте могли да прочетете хиляда пъти. След това има и книги, които сте купили, но не сте чели, и накрая, книги, които просто не искате повече да пазите.

3. Макраме от миналия век

Всеки има една от онези ръчно плетени декорации от макраме у дома. Макар че те може да имат сантиментална стойност за мнозина, вероятно са направени от леля или баба ви, а и повечето от тях не са на мода. Те не само събират прах и развалят стила на помещението, но и са обекти без практическа употреба.

Ако сте твърде сантиментални, за да се сбогувате с този вид вековни подаръци, можете да опитате да им намерите нова функция.

4. Боядисване на стените в тъмни или твърде ярки цветове

Преди да решите какъв цвят ще използвате за боядисване на стените, като тези във вашата всекидневна, задайте си следния въпрос: Дори ако наистина харесвате този цвят, мислите ли, че той би изглеждал страхотно на всички стени във всекидневната?

Боядисването на всички стени с един цвят прави цялата стая да изглежда донякъде потискаща, защото ъглите визуално изчезват. Освен това ще трябва да ги поддържате постоянно ярки и живи. Вместо това изберете неутрални тонове. Това ще позволи на светлината да се отрази върху нещата и да издържи изпитанието на времето.

5. Стари и къси завеси

Ако искате да придадете  модерно усещане на дома си, изберете дълги завеси. Когато се съмнявате, винаги избирайте дълги завеси вместо къси, характерни за детските спални.

6. Лошо изкуствено осветление

Забравете за старите електрически крушки и заложете на светлина, която може да се проектира в различни части на стаята. Умножете източниците на светлина, като използвате подови лампи или инсталирате настолни лампи тук и там. Тяхната основна цел трябва да бъде да добавят специален щрих или да подчертаят определена част от стаята, където искате да привлечете вниманието на хората, с контраст между по-светлите и по-тъмните аспекти на стаята.

7. Без естествени елементи

Наличието на растения у дома се превърна в огромна тенденция и това не е случайно.Те не само помагат за почистването на въздуха, но също така придават супер модерно свежо докосване.

8. Пренебрегвате несъвършенствата

Петната по стената, пукнатини, разхлабени проводници, счупени контакти или небоядисани стени не само могат да бъдат опасни, структурно казано, но и правят дома ви да изглежда като строителна площадка. Ако смятате, че домът ви е остарял или неестетичен, помислете за ремонт в рамките на вашия бюджет.

9. Непропорционални килими

Килимите винаги трябва да бъдат проектирани според оформлението на зоната, в която искате да ги поставите. Потърсете вдъхновение в основните цветове, които можете да комбинирате с други декоративни елементи в стаята, създавайки цветна и хармонична среда.

10. Наличието на твърде много декоративни елементи

Дори и да не искате да имате напълно минималистичен дом, можете да се отървете от всички онези декоративни елементи, които не ползвате или просто стоят така. Придържайте се към това, което с прости думи казва: „Това съм аз и това е моят дом“. Ако искате да бъдете модерни, винаги помнете да бъдете умерени, за да имате достатъчно време да обърнете внимание на детайлите.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...