Полезни неща, които може да правите с тиксо

Полезни неща, които може да правите с тиксо

Тиксото несъмнено е един от най-полезните предмети, които можете да имате у дома. То е гъвкаво, здраво и може да се окаже чудесен помощник за куп неща у дома. Ето няколко приложения, за които може би не подозирахте.

Да променим стените с помощта на тиксо

Уаши тейп, декоративно тиксо, цветно тиксо, хартиено тиксо (от англ. washi tape)…Има много думи, под които мож...

20/01/2017

1. Премахнете треска

Една от причините тиксото да е толкова полезно е, че е толкова лепкаво! Всъщност е толкова лепкав, че можете да го използвате, за да премахнете малка треска, ако нямате пинсети под ръка. Просто залепете малко парче тиксо към мястото, където е треската, след което бавно отлепете лентата. Може да са нужни няколко опита, за да го извадите, но определено е възможно!

Още 9 идеи за използване на декоративно тиксо в интериора

За какво използвате тиксото? За да залепите листи, или при увиване на подаръка, са най-честите отговори, които идват ...

02/03/2018

2. Скрийте ценностите

Използвайте парче тиксо, за да скриете малки предмети на място, което е трудно за виждане или достигане. Тиксото е достатъчно здраво, за да закрепи ключове, пари, кредитни карти и други!

3. Залепете маркуч

Използвайте парче тиксо, за да залепите дупки в градински маркучи и маркучи на прахосмукачка. Разбира се, това е временно решение, но работи.

4. Мухоловка

Ако мухите ви подлудяват и нямате хартия за мухи под ръка, вземете тиксо! Можете да закачите дълго парче тиксо, за да привлечете досадните насекоми.

5. Временен подгъв

Използвайте тиксо, за да направите временен подгъв на дълги панталони. Просто сгънете излишния плат отдолу и използвайте малко парче тиксо, за да го закрепите на място.

6. Премахнете мъх

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Jillee | One Good Thing (@byjillee)

Използвайте тиксо, за да направите импровизирана ролка за мъх ! Вземете дълго парче тиксо и го увийте с опакото около ръката си, така че лепкавата страна да сочи навън. След това просто навийте лентата върху дрехите си, за да премахнете мъх и косми от домашни любимци.

7. Защитете пода

Поставете тиксо върху долната част на краката на вашите мебели. Слоят от тиксо ще помогне да защитите подовете от надрасквания и драскотини.

8. Отворете буркан

Опитвате се да отворите капака на буркан? Използвайте парче тиксо, за да го направите! Увийте парче тиксо около ръба на капака, като единият ръб остане незалепен. Издърпайте незалепения ръб и капакът трябва да се развие с минимално усилие.

 

Тиксо, хартия и боя: бърз и бюджетен начин за преобразяване на стая

Когато говорим за ремонт на апартамент, няма ограничение за въображението. Особено ако с това се захванат креативни х...

29/10/2020
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...