Как да имаме чист въздух у дома

Как да имаме чист въздух у дома

Съвременният човек прекарва по - голямата част от деня си в затворено помещение - офиса, у дома, на работното място. А знаете ли, че често въздухът на тези места е по - замърсен от този, който е навън? Причината - домашен прах, летливи вещества от препаратите, с които чистим, замърсяване от вън, домашен любимец...А всичко това води до алергии, респиратовни заболявания, дори асма...

Според национално изследване на LG Electronics България, включващо 400 изследвани лица, едва всеки пети българин има оптимистични очаквания към намаляване на замърсяването на въздуха в следващите 3 години. Над 90% от запитаните смятат, че състоянието на въздуха навън се отразява на състояние на въздуха в домовете им. 80% от запитаните се притесняват за наличието на фини прахови частици в дома си.

За щастие има начин да се радваме на чист и здравословен климат у дома или в офис - с пречиствател на въздуха. Въпреки това едва 12% от запитаните ползват пречиствател за въздух в дома си. Интерес към пречиствателите, обаче има, като 2/3 от българите са запознати в различна степен с уредите за пречистване на въздуха, но имат нужда от повече информация или препоръка от близък.

При избор на пречиствател за въздух за дома основни фактори за покупка на пречиствател за въздух са грижата за здравето (43,2%), замърсеният въздух навън (39,7%) и грижата за децата (16,2%). За над 70% от анкетираните най-голямо предимство на този тип технологии са пречиствателните функции на уредите, премахването на миризми и фини прахови частици.

Като най-важни характеристики на пречиствателните устройства българите посочват ниското ниво на шум, възможността за отстраняване на миризми и възможност за пречистване на фини прахови частици с големина от 10 до 1,0 микрона.

За да отговори на нуждите на потребителите и да им осигури максимален комфорт, от февруари на българския пазар ще се предлага новият мощен пречиствател LG PuriCare, подходящ както за дома, така и за офиса, с капацитет за пречистване на пространства от 90 квадратни метра. Безшумното устройството пречиства въздуха на две нива, като се грижи и за най-малките – пълзящите бебета и домашните любимци. Абсорбирайки замърсители и миризми на 360º, пречиствателят доставя чист въздух до всяко кътче в помещението независимо къде е поставен. Може би най-голямото предимство на уреда е възможността да премахва над 99% от фините прахове частици, което го прави единственият уред на пазара, който абсорбира от частици от 10 микрона до екстра фини частици до 1 микрон.

Използвайки чувствителен сензор за следене на въздуха, LG PuriCare автоматично премахва фините частици прах, когато установи понижение в качеството и нивото на комфорт на околния въздух. Оценката на въздуха се извършва дори, когато PuriCare е изключен, като уредът се включва само при необходимост. PuriCare има отличителен цилиндричен дизайн и предлага най-модерната технология за пречистване на въздуха на пазара благодарение на системата на LG 360° Total Care Filter System.

Функцията Clean Booster помага на LG PuriCare да генерира чист въздух на разстояние 7,5 метра, което позволява да се обхванат дори големи зали. При основата си уредът генерира по-лек поток от въздух, което го прави идеален за семейства с малки деца и домашни любимци.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...