9 изненадващи неща, които можете да перете в пералнята

Използвайте цикъл за деликатно пране и контролирайте температурата

2051

Тази машина е истинско съкровище и необходимост за всеки дом. Обикновено сме свикнали да гледаме на пералнята като на уред, който е за пране на чаршафи, кърпи и дрехи. Всъщнот има още много неща, които може да пуснете в нея. За целта използвайте цикъл за деликатно пране и контролирайте температурата. Малките предмети сложете в торбичка за пране и съобразете за кои неща може да използвате центрофуга.

Ето някои вещи, които може да пуснете без притеснение в пералнята.

Спортна екипировка

Знаете колко мръсни могат да бъдат спортните екипи и аксесоарите към тях като очила, наколенки, подложки. Всичко, което трябва да направите е да ги сложите в торба за пране и да пуснете на цикъл за фино пране.

Постелка за йога

Измпирате йога екипа си, защо не и постелката? Балансирайте с няколко кърпи, за да натежи прането и предотвратите люлеенето на пералнята.

Раници и сакове

Освен ако не разполагате с кожена раница или сак за фитнес, платнените и виниловите могат да бъдат прани с цветното пране. Ако има петно, третирайте с препарат преди това.

Платнени обувки и маратонки

Ако няма споменато излишно от производителя, няма причина да не перете обувките в пералнята. Само не забравяйте да махнете стелките.

Малки играчки

Играчките обикновено са по земята. Затова не е лоша идея да ги измиете старателно. Сложете ги в торбичка и ги пуснете на по – ниска температура.

Плюшени животни

Освен ако няма механичен компонент плюшените играчки могат да бъдат спокойно изпрани. Ако има замърсени места, почистете с препарат за петна преди това. Сушете на слънце.

Чанти за многократна употреба

В тях носим хранителни продукти, затова е добре да се перат редовно. Пуснете ги на по – ниска температура и не ги сушете в сушилнята.

Силиконови кухненски аксесоари

Ако вашата кухня е заредена със силиконови подложки за хляб, тави, инструменти, ръкавици, просто ги сложете в нормалното си пране, за да почистите. Използвайте топла или гореща вода без притеснение.

Ръкавици за горещи съдове

Те са направени от плат, който няма как да се увреди от пералнята. Просто ги пуснете при останалото пране.

Малки килими

Ако имате малки килими или черги, това е лесен начин да ги поддържате чисти. Според материята изберете подходящата температура. 

Сподели: