Как да почистим дoма за по – малко от час?

Съвети за екстремно почистване

2951

Часът е 18, а вие чакате гости в 19 ч. В дома ви е пълна бъркотия. Всичко, от което се нуждаете е бързо почистване за час и по – малко, за да изглежда къщата перфектна. Ето няколко съвета.

Подредете

Махнете обувките от коридора, изхвърлете хартиите, които са навсякъде в къщата. Започнете от входната врата и минавайте по стаите – книги, пране, играчки. Ако има място, на което  е малко вероятно гостите ви да влязат – затворете вратата.

Приберете някои неща

Това е важна част – съберете всички малки неща, които се мотаят в кухнята в кошница и ги занесете в килера, където е малко верятно да влязат гостите ви. Уверете се, че мръсния тостер или миксер са добре прибрани, защото често гостите имат навика да се мотаят в кухнята.

Повърхностите

Започнете с почистване на повърхностите – плотове, мивка, тоалетна, минете ги с почистващ спрей и забършете. Пуснете миялната машина и измийте всички съдове и ги подредете по местата им.

Праха

Забършете праха от видимите места – телевизор, маси, секция. Микрофибърна кърпа и почистващ спрей вършат чудеса.

Прахосмукачка и моп

Най-бързият начин да почисте пода е като пуснете прахосмукачката – започнете от коридора, кухнята, всекидневната. Минете килима и всички места, които са видими. След това забършете с моп.

Финални шрихи

Вече сте почти готови – сменете ролката тоалетна хартия в банята, сложете нови кърпи, оправете възглавниците, огледайте за някоя забравена домакинска ръкавица или играчка. И накрая – запалете ароматна свещ за свеж въдух в дома.

Сега вече сте готови да посрещнете гостите си!

Сподели: