Как да изгоним негативната енергия от дома?

И да внесем баланс в дома

3005

Търкате пода толкова старателно, че чак заблестява. Всяко кътче е перфектно почистено, махнали сте всичко излишно, но като че домът ви се чувства мрачен и тъжен. И тъй като лятото е време, в което може да поставим началото на нещо ново, защо да не изгоните негативната енергия и не започнете на чисто?

Вижте няколко стъпки, с които лесно ще постигнете пречистване.

Проветрете

Отворете вратите и прозорците си и позволете на чистия въздух да минава свободно през дома ви. Фън Шуй препоръчва да се отварят всички прозорци с източно изложение, така че слънцето да влиза и освежава всяка стая. Изнесете одеялата и възглавниците навън и ги изтръскайте, за да ги „напълните“ със свежия въздух.

Освежете дома си с градински чай

Тази индианска техника се смята, че помага за пречистване на дома от отрицателната енергия, която е навлязла от стрес, проблеми или е оставена от предишните собственици. За да очистите, запалете градинския чай и минете през цялата къща като започнете от входната врата и минавате през всяка стая по посока на часовниковата стрелка.

Придържайте се към неутралните цветове

Тъмните цветове са чудесни за повече драматизъм в дома, но прекалената им употреба може да има отрицателен ефект върху атмосферата. Затова заложете на предимно неутрални тонове и ги допълвайте с няколко добре балансирани, по-тъмни нюансa. Te действат успокояващо и помагат да се създаде илюзията за повече пространство.

Махнете или ремонтирайте счупените неща

Когато държите счупени предмети в къщата, енергията в дома ви ще бъде лоша, колкото са лоши и тези предмети. Оправете или изхвърлете нещата, за да балансирате и енергията.

Почиствайте с кристали

Не само че са хубави, но кристалите също се смята, че притежават лечебни и защитни сили. Просто се уверете, че сте избрали вида камък, който отговаря на вашите нужди. Например, розовият кварц е известен като заместващ отрицателните емоции с положителни, докато аметистът ще ви помогне да се отървете от безсъние. Поставете го на нощно шкафче, за да увеличите силата му.

Освежете с етерични масла

Цитрусовите етерични масла са известни с това, че повишават настроението. Независимо дали е лимонов или портокалов, тези аромати помагат за изчистване на отрицателната енергия и ви карат да се чувствате по-щастливи. Опитайте за през нощта в успокояващи аромати като лавандула, за да създадете спокойна атмосфера.

Включете топли тонове

Цветът е решаващото парче от пъзела за домашния дизайн. Някои оттенъци имат различен ефект върху енергията във вашето пространство. Светли, топли тонове се счита, че неутрализират негативното и повишават настроението ви. Освен това с тях стаята ще изглежда по-голяма.

Сложете огледала

Огледалата са основен източник на чи (положителна енергия). За да добавите повече позитивност към вашето пространство, просто закачете огледала! Но предпочитайте заоблените рамки, защото твърде много остри ръбове създават лоша енергия в дома. 

Сподели: