Грешки, които правим при чистене с прахосмукачка

Шест неща, за които не трябва да я използвате  

3380

Прахосмукачката е може би най - доброто средство за почистване у дома. Без много усилия, благодарение на нея, премахваме прах, мръсотия, стигаме до труднодостъпни места. Тя е идеална за мебели, плочи или килими. Със сигурност няма домакиня, която да не разчита на своята прахосмукачка. Но наред с чистенето, допускаме някои грешки при експлоатацията й.

8 места у дома, които трябва да чистите по – често с прахосмукачкаНеглижирате ли тези места?  

Вижте шест неща, които не трябва да чистите с прахосмукачка.

1. Стъкло

10 забележителни трика, с които ще премахнете лесно прахта (част 2)Вижте следващите съвети за ефективно и качествено почистване на дома  

Когато почиствате счупеното стъкло, не се поддавайте на изкушението да вземете прахосмукачката, защото то може лесно да я повреди. Например, стъклото може да пробие торбата или филтъра, а съши да пробие маркуча.

2. Вода

Освен ако няма опция за мокро почистване, не се опитвайте да чистите вода или нещо, което е влажно. Ако влагата попадне в уреда, тя може да изгори. А най – малкото, което може да направите е да създадете условия за развитие на мухъл в торбичката.

3. Грим

Счупената палитра грим не е приятна, но не се опитвайте да я почистите, защото може да създаде повече проблеми. Първо четката може да размаже грима още повече в килима. Освен това сенките и фон дьо тенът могат да се разтопят, когато са вътре.

4. Дълги коси

Ако по дивана има паднали косми, почистете ги. Но ако трябва да махнете голямо количество коса, по – добре се откажете, защото може да задръстите уреда.

5. Пепел и фин прах

Нормалните домакински прахосмукачки не са предназначени да обработват фините частиците като пепелта от камина или строителния прах. Те могат да покрият вътрешността й и да я запушат!

6. Монети

Малки, тежки предмети като монети са много трудни за мотора на прахосмукачката. Също така могат да повредят малките части в уреда. По – добре е да съберете по – големите предмети на ръка.

6 съвета за почистване на праха у домаОт прашния абажур до рамките за снимки, всичко ще засияе  
Сподели: