15 неща, които трябва да се отървете възможно най-скоро

За да бъде малката стая по - просторна

1434

Знаете ли коя е основната причина да ни стига мястото у дома? Прекалено многото вещи, с които сме заобиколени, както и някои интериорни решения, които смятаме, че работят в наша полза.

20 идеи как да дадем нов живот на старите вещиВесели декорации без никаква инвестиция

А този проблем е още по – голям, когато обитаваме малко жилище. Затова запретнете ръкави, огледайте се и вижте 15 неща, които буквално поглъщат пространството. Дали не е време да се отървете от тях?

1. Тъмните тапети

Идейни начини да покажете любимите си вещиАртистично и прагматично

Колкото и да искате да боядисате стените тъмни, препоръчително е да се откажете. Тъмните цветове поглъщат пространството и правят стаята по - мрачна. Този съвет е приложим не само за тапети, но също и за боя, накратко, за всяко покритие, което ще се използва. Изключение прави случаят, когато стената е акцент и светлината е умело използвана, за да добави дълбочина на стаята.

2. Тапет с големи фигури

Към избора на тапети с големи фигури трябва да се подхожда внимателно. Стаите изглеждат добре, в които само една стена е украсена с такива.

Ако все още искате да внесете разнообразие в стаята, можете да обърнете внимание на модерните тапети. Висококачествените щампи и изобилието от различни фигури позволяват на помещението да се разшири визулано и прави атмосферата по-лека и уютна атмосфера.

3. Тъмните мебели

 

Тъмните мебели, както и тапетите поглъщат от пространство на стаята. Ако все пак не можете да промените, то тогава обърнете внимание на пода и цвета на стените, те трябва да бъдат възможно най-светли.

4. Масивна мека мебел

В малкият апартамент всички мебели трябва да бъдат функционални и с изчистен дизайн. Затова забравете за големите и тежки мебели, които могат да превземат стаята.

5. Ярки килими

Леките едноцветни килими изглеждат добре, както и килими с минимум шарки.

6. Дозирайте броя мотиви

Орнаментите трябва да се използват внимателно. Не прекалявайте с шарки и мотиви.

7. Как да подредите мебелите

Ако нямате пространство заради мебелите, опитайте се да ги избутате близо до стените, така че да можете да освободите място. Друг момент е сериозно да помислете за това, кои от тях наистина използвате.

8. Ако гардеробът е по – нисък

Поставянето на гардероб висок до тавана е практично и естетично решение. Високия гардероб визуално издърпва помещението. Също така е за предпочитане да изберете огледални врати.

9. Оформете библиотека

Библиотеките дават усещане за свободно пространство, само трябва да запълните рафтовете правилно. Част от тях трябва да се оставят празни, може да сложите само малки сувенири или семпли аксесоари.

10. Никакви драперии или легла с балдахин

Леглото с балдахин и тежките завеси на прозорците в никакъв случай не са подходящи за малка стая. Първо, те заемат много място и второ бързо се превръщат в прахоуловители.

11. В хола - само ниска масичка за кафе

Високите маси са подходящи само в кухнята и на работното място. Най-добре е да използвате ниска масичка за кафе.

12. Забравете за тежките и големи полилеи

Колкото по-малък е полилеят, толкова по-висок ще изглежда е таванът.

13. Използвайте не повече от три цвята за декорация на стаята

Помнете това златно правило и вашият апартамент винаги ще изглежда стилно.

14. Таванът на няколко нива утежнява и намалява пространството.

15. За малки помещения - много източници на осветление.

Използвайте много осветителни тела. Те дават възможност да се зонира стая, а добре подбраните лампи могат да бъдат основен акцент в декора на стаята.

 

 

10 начина да превърнете старите вещи в коледни аксесоариИнтересни и забавни декорации за всяка стая  
Сподели: