Съвети за пестене на място у дома

Всичко е въпрос на правилно съхранение  

762

Отървете се от всичко, което не носите

Маса с място за съхранение Една многофункционална мебел, подходяща за всеки дом или офис

Проверете нещата, които сте носили в последната година. Ако има такива, които не сте обличали през този период, или го подарете или дарете на някого. В гардероба си често намираме и дрехи, които не сме обличали изобщо. Пуснете ги за продажба в сайт за използвани вещи, така ще изкарате и допълнителни средства.  

20 идейни предложения за съхранениеKлючът към по-компактното и лесно съхранение се крие в някои  прости решене, които може да си направим и сами.

Прибирайте сезонни дрехи

Те заемат доста място. Приберете ги във вакуумиращи пликове и сложете на високо в гаредроба или под леглото.

Сортирайте вещите

Подредете нещата по цвят или вид на дрехите и ги съхранявайте в прозрачни кутии.

Махнете старите закачалки

Няма да повярвате, но ако инвестирате в еднаква закачалки, може да спестите място. Купете леки пластмасови за ежедневните и дървени за връхните дрехи. За да не се хлъзгат дрехите, сложете ластик на раменете на закачалките.

Открит гардероб

Ако няма място за гардероб, сложете открит. Трябват ви само две здрави въжета, които да спуснете от тавана, направете им халки и закачете права пръчка.

Дръжте обувките в кутии

Пазете кутиите от обувките и съхранявайте там сезонните си чифтове. Ако нямате място за кутии, сложете обувките в органайзер с джобове.

Използвайте пръстени за завеси

Те са удобни за окачване на шалове или чанти.

Вратата на гардероба

Възползвайте се от вътрешната част на вратата на гардероба и закачете там куки или халки. Те са удобни за съхранение на шалове, вратовръзки, дори накити.

8 идеи за съхранение в детската стаяЦветни и красиви предложения за всяка детска стая
Сподели: