Често срещани грешки, които трябва да избягвате, когато боядисвате дома си

Често срещани грешки, които трябва да избягвате, когато боядисвате дома си

Всички елементи на декорацията на дома се свеждат до личния вкус, което се вижда от факта, че някои предпочитат минималистичен, монохроматичен интериорен дизайн, вдъхновен от Сканди, докато други обичат текстурата и богатия на цветове бохо стил. Със сигурност е вярно, че силният цвят в интериорния дизайн не е за всеки, но може да има огромни предимства.

В какъв цвят да боядисаме спалнята?

Сезонът на отпуските често съвпада и с ремонтите, които предстоят вкъщи. Ето защо днес ще ви покажем няколко спални в...

25/12/2015

Разбира се, знаем, че когато се използва правилно, цветът в дома има силата да ни успокоява, вдъхновява и успокоява, но това е важното – трябва да се направи правилно.

Трябва да вземете предвид светлината и формата на пространството, но най-важното нещо, за което трябва да помислите, е как и кога използвате стаята. Стаите, в които живеете през деня, са най-добре осветени, докато по-ярките цветове създават привлекателни пространства за използване вечер.

Идеи за стени с магнитна боя

Предлагаме ви няколко забавни идеи, с които може да боядисате стена или част от нея с магнитна боя. С нея може да пре...

16/06/2016

Ако е избран грешен цвят, стаята може да се усеща неприветлива и да води до напрежение. Освен това е важно да вземете предвид потока от цветове в дома.

Всъщност има много неща, които трябва да имате предвид, преди да добавите цвят към едно място, но не е необичайно те да бъдат напълно пренебрегнати, което може да доведе до съжаление на по-късен етап.

Ето някои грешки, които да избягвате, ако искате да направите дома си перфектен.

Не се вманиачавайте в „неутрални“ цветове

Това е вашият дом и искате да живеете в нещо, което харесвате.

Не забравяйте да помислите за осветлението

Отлично решение е да изберете цвета и да тествате както на естествена дневна светлина, така и на изкуствена вечерна светлина, като имате предвид кои пространства използвате сутрин и вечер.

Не се захващайте направо с огромен проект

Професионалните бояджии винаги ще отделят повече време за подготовка, отколкото за действително боядисване. Може да е скучно, но колкото повече грижи полагате на този етап, толкова по-добре ще изглежда боята и толкова по-дълго ще издържи.

Не правете малки проби близо един до друга

Купуването на тестерни кутии с боя е стандартна практика, но оцветяването на редица различни мостри една до друга върху стената, не е добра идея. Трябва да виждате цвета в изолация, защото ще изглежда различно на фона на други цветове.

Не забравяйте да вземете предвид цялостната си цветова палитра

Лесно е да намерите цвят онлайн или на живо, в който веднага се влюбвате и купувате, след което установявате, че изглежда неподходящ, след като сте боядисали с него. Това може да се дължи на факта, че изборът на цвят и тон не съответства на цветовата палитра на дома, облицовките или мебелите.

Не позволявайте на мнението на другите да ви повлияе

Предпочитанието за цвят наистина е толкова лично нещо, че трябва да изберете собствения си вкус, вместо да следвате тенденциите или съветите на другите. Зависи от вас да определите какви цветове харесвате и трябва да отделите малко време и наистина да помислите за това. Можете да разгледате гардероба си, любимите си картини или фотография, за да разберете какво ви привлича.

Не пренебрегвайте таваните

Използването на цвят върху таваните често е контраинтуитивно. Няма правило, което да казва, че таваните трябва да са бели, всъщност това често прави цвета на стените по-тъмен и възприеманата височина на тавана пада, защото привлича вниманието към мястото, където свършва стената и започва таванът. 

Каква боя да изберем – мат или сатен?

Предстои ви ремонт у дома, вече сте избрали мебелите, настилката, цветовете за стените. И ако за марката на латекса н...

03/11/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...