Алкови и ниши: 5 дизайнерски идеи

Използвайте всяко кътче у дома

3087

Ако имате ниша някъде у дома, не я пренебрегвайте, а се възполвайте от потенциала, който може да даде на дома ви. Ето пет идеи за това как да проектираме ниша, като използваме всеки сантиметър от използваемата площ

Легло в ниша: плюсове и минуси за позиционирането му в малката стая Създайте индивидуалност в стаята

Зона за вечеря

Създайте уютна зона за хранене, като сложите маса и няколко стола в нишата. За да направите трапезарията да се откроява от общия фон, украсете стената с тапет с принт, релефни панели или използвайте мебели, които съответстват на цветовата схема на целия интериор.

13 идеи за ниша в стенатаДетайл, който променя

 

Легло

Легло в ниша е стилно решение, което е идеално за малки пространства и студия. Зоната за спане, скрита от любопитни очи, ще създаде ефекта на уютен кът, в който може да се отпуснете след работен ден.

 

Кухня

Кухненските ниши могат да се използват за съхранение, като се поставят шкафове и рафтове за прибори. Можете също така да оградите ниша с бар плот, който ще подчертае площта на кухнята и ще се превърне в допълнителна работна повърхност.

 

Домашен офис

Нишата е чудесна да се организира малко работно пространство. Между стените може да се постави бюро, а над него са рафтове и шкафове за книги и дребни предмети. За да не привличате вниманието на домашния си офис, украсете го с цвета на стените.

 

Хол

За да създадете уютен хол, поставете дивана в ниша. Допълнете го с разнообразни възглавници и одеяла, изработени от различни материали. Добавете меки фотьойли, в които можете удобно да седнете с любимата си книга.

 

Кухня, вградена в ниша И съвети за оформлението й
Сподели: