Във всеки шкаф или хладилник се крие храна, чийто срок на годност вече е изтекъл. Освен ако не е безвъзвратно развалена, тя може да намери ново приложение, при това, учудващо полезно.
Тази фурна е създадена така, че да разпознава храната, която готвите и да програмира точно времето за приготвянето й....
09/04/2016По принцип всяка храна трябва да има указан срок, в който тя е годна за консумация. Реално този срок е условен и има още няколко дни след това, когато може спокойно да я консумираме. Ако все пак не искате да рискувате, вижте как да я използвате.
1. Майонеза
Нашите кухни въплъщава онова удовлетворение, което идва от готвенето, храненето и общуването и това, което се случва ...
12/07/2017
Използвайте старата майонеза, за да почистите уредите от неръждаема стомана. Звучи странно, но съдържанието на масло в майонезата ще направи уредите сияещи.
2. Кисело мляко
Може да използвате старото (не вкиснало) кисело мляко, за да направите ексфолираща маска за лице! То е богато на млечна киселина, която помага за премахване на мъртвите кожни клетки.
В малка купа разбъркайте 2 супени лъжици кисело мляко и 1 супена лъжица мед. Нанесете сместа върху лицето си на равномерен слой. Оставете я да престои 15 минути, след което измийте с топла вода.
3. Мляно кафе
Ако вашето смляно кафе е старо, може да го използвате като скраб за лице и тяло! Кафето е пълно с антиоксиданти и има стягащо действие, комбинация, която може да помогне за подхранване и тонизиране на кожата.
Просто смесете остарялото мляно кафе с мляко, за да направите паста. Натрийте върху кожата си за около минута. След това оставете сместа да престои 20 минути и изплакнете.
4. Мляко
Имате ли кутия с мляко, което е започнало да се вкисва? Използвайте го за сладкиш! Добавете го към торти, бисквити, вафли и палачинки вместо мътеница.
5. Позавехнали билки и зеленчуци
Имате пресни билки или зеленчуци, които са започнали да повяхват? Нарежете ги и ги сложете във фризера, и ги използвайте за домашно приготвен бульон.
6. Кафява захар
Не е приятно да загребете захар и да установите, че е втвърдена като тухла. Но с помощта на блендера ще решите проблема, само пуснете няколко пулса и готово.
7. Хляб
Старият хляб не е добър за ядене, но е страхотен за галета. Смелете в блендер и ще имате основата за панировка.
8. Яйца
Ако имате стари яйца, запазете черупките! Те са чудесни за вашата градина, защото са богати на калций и други минерали. Просто ги смачкайте на малки парченца и поръсете около растенията. Можете също така да поръсите с яйчени черупки по време на пролетното садене.
9. Авокадо
Прекалено зрелият плод авокадо не е вкусен, но е чудесно овлажняващо средство за косата ви! Намачкайте авокадото в купа, след това нанесете пюрето на влажна или суха коса. Оставете да престои един час, след това измийте с шампоан и балсам. Косата ви ще бъде копринено гладка и хидратирана!
Според изследването, 1 на всеки 10 души в света поне веднъж е страдал от леко натравяне от храна. Свежестта на продук...
12/04/2018