9 начина да изчистим къщата докато спим

Къщата ще заблести докато си почиваме  

6635

Почистете душа

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Калкът и котленият камък се натрупват с течение на времето, затова е хубаво да почистваме душа редовно. За целта напълнете найлонова торбичка с оцет и я поставете около душа за една нощ. Оцетът ще премахне натрупванията.

Почистете загорелите тави

Ако някоя партида бисквитки са залепнали, може лесно да почистите тавата с помощта на кърпички за сушилня. Постелете листата и налейте вода. Оставете за една нощ, а на следващата сутрин изплакнете.

Почистете мазните петна

Напръсканата мазнина по газовите котлони може да почистите лесно с помощта на амонячна сода. Поставете металната скара в плик с вода и сода и оставете за една нощ. На следващата сутрин само изплакнете.

Махнете ръждата от инструментите

Поставете ръждивите инструменти в съд с Кока Кола и оставете за една нощ. На следващия ден изчеткайте.

Премахнете петна и миризма от дивана

Ако по дивана ви има петна с лоша миризма (повръщано или напишкано), направете паста от сода и вода и разнесете върху петното. Оставете за една нощ и на следващия ден изпрахосмучете.

Махнете котления камък от чайника

Нарежете един лимон и го пуснете да заври. Дръпнете от котлона и оставете за една нощ. На следващя ден изпланете чайника.

Почистете гумените играчки

Смесете вода и оцет, оставете играчките да киснат за една нощ и измийте със сапун.

Срещу петна от вино

Ако червено вино е изцапало любимата ви дреха, поръсете петното със сол и сипете малко сода. Оставете за една нощ и след това изперете. 

Сподели: