8 познати неща, за които потребителите не знаят

И които почти всеки прави погрешно  

11769

Когато армия от дизайнери и изследователи изработват формата на бутилка или седалка на самолет, те не разчитат на случайността, а правят точни изчисления за оптимална полза. Крайният потребител обаче не знае нищо за някои от важните свойства на тези изобретения. Ето 14 познати неща, които почти всеки използва неправилно.

1. Бутилката с бира

 

Забележете как вие и вашите приятели държите бутилки с бира. Най-вероятно я хващате за широката част, което е погрешно. Бутилката трябва да се държи за дългата част, защото по този начин напитката не се загрява от топлината на ръцете.

2. Пържени картофи

Опаковката от пържени картофи на McDonald's има изпъкнала част и място за сгъване. Ако искате да ядете картофи в движение, просто налейте сос и не се притеснявайте, че той ще изтече.

3. Пържола

Ако си мислите, че няма нещо специфично в рязането на пържола, грешите. Оказва се, че процесът на рязане на готово месо има свои нюанси. За да не изсъхне и да остане меко, трябва да се среже през влакната.

4. Преса за чесън

Ако имате класическа преса за чесън у дома, най-вероятно, не я използвате максимално. Истината е, че преди да поставите скилидка чесън в нея, не е необходимо да я белите; просто трябва да отрежете сухия връх.

5. Асансьор

Има малък трик, благодарение на който асансьорът няма да спира на всеки етаж. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутона за желания етаж и да затворите вратите едновременно.

6. Четки за зъби

Смятате ли, че цветните косъмчета на четките за зъби са за красота? Не, те са проектирани така, че да индикират кога е време да ги смените.

7. Зареждане на телефон

 

Експертите твърдят, че правилното зареждане на смартфон може да удължи живота му. Препоръчва се да включите зарядното устройство, когато нивото на зареждане е 10 процента, и да изключите захранването веднага щом се достигне 100 процента.

8. Врата на хладилника

Много хора използват вратата на хладилника за съхранение на млечни продукти: мляко, кефир и заквасена сметана. Това не е изненадващо, тъй като контейнерите на вратата здраво фиксират контейнера. По-добре е обаче да се намери друго място за нетрайни храни, тъй като температурата на вратата е много по-висока, отколкото в основното отделение на хладилника.

 

Сподели: