7 трика за ефективно отстраняване на прах

7 трика за ефективно отстраняване на прах

Няма начин да се отървете завинаги от праха: колкото и да чистите, той все се появява и се събира на най-неочаквани места. За тези, които като нас не харесват тази работа, сме събрали трикове, които ще ви помогнат ефективно да се справите с праха в къщата (и да ви спестят време!)

6 съвета за почистване на праха у дома

Прахът има онзи неприятен навик да се събира в тези кътчета и цепнатини, които мислим, че сме почистили, като в ъглит...

26/02/2017

1. Хавлиен чорап вместо парацал

Как ефективно да се борим с праха

Прахът е сред най-големите врагове на съвременните домакини и  чистотата в дома ни. Борбата с него е доста трудн...

20/08/2017

Ако кърпите за моп са свършили, може да ги замените с обикновен стар хавлиен чорап! Издърпайте го върху основата на вашия моп и го използвайте вместо парцал - върши страхотна работа.

2. Щипки за щорите

Щорите в кухнята  са удобни, но бърсането на праха върху тях не е много удобно, всеки, който реши да украси прозорците в кухнята с този тип завеси, е изправен пред това. Избърсването на всяка лайсна на ръка е истинско мъчение, което отнема много време. Можете да ускорите процеса, ако използвате ... щипки! Вземете два микрофибърни парцала, увийте ги около тях и…почистете.

3. Ролка за почистване на абажури

Тъканият абажур на настолна лампа или пендел привлича много прах. И традиционните парцали не винаги вършат добра работа за премахването му. За да почистите ефективно тъкан абажур, използвайте доказани средства за бързо почистване на дрехи - например специална ролка или самозалепваща лента! Няма да остане нито една прашинка!

4. Четка за боя за премахване на малки отпадъци

Малките отпадъци се отстраняват добре с четка за боя или дебела четка за боядисване. Твърдите им влакна проникват и в най-недостъпните места и ефективно извличат прах и мръсотия.

5. Моп с дълга дръжка за ъгли

На тавана често се появяват паяжини в ъглите, които събират малки мушици и прах. Можете лесно и бързо да го премахнете с моп или четка с дълга дръжка.

6. Хляб за деликатни повърхности

Може да изглежда странно, но обикновено парче мек хляб или галета може да ви помогне да избършете праха от деликатни повърхности като картина или снимка. Мекият хляб идеално събира прах и не оставя трохи след себе си.

7. Спирт за крушки

Когато електрическите крушки се покрият с прах, светлината става слаба. Затова се препоръчва да ги избърсвате периодично. За целта можете да използвате парцал и малко количество спирт, който ефективно отстранява и най-упоритите замърсявания.Преди работа се уверете, че крушката е изключена и охладена!

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...