6 хитри начина да използвате оцет за почистване

6 хитри начина да използвате оцет за почистване
Източник: unsplash.com

На фона на десетките и стотици почистващи продукти, има един, който винаги е актуален и има безпосрни предимства - дестилираният бял оцет. Но защо е толкова страхотен продукт?

9 изненадващи употреби на белия оцет

Въпреки, че е познат за кулинарни цели, белият оцет има и широка употреба вежедневието. Вижте какво може да направите...

17/09/2016

Той е чудесен не само за разтваряне на мазнина и мръсотия, за почистване на повърхности, но също е достъпен, евтин и напълно натурален. И ако досега не сте опитвали този естествен почистващ препарат , ето няколко от начините, по които можете да го използвате.

Чисти прозорци
Вместо да харчите пари за препарати за почистване на прозорци – особено такива, които включват токсични или потенциално токсични химикали – защо не си направите сами? Напълнете спрей бутилка с една част дестилиран бял оцет и една част вода. Напръскайте върху стъклото и след това използвайте кърпа без власинки, за да избършете и след това гидория, за да излъскате до брилянтен блясък.

Как да използваме пълноценно килера

В почти всеки, дори малък апартамент, има малка стая - килер. Обикновено в него се поставят ненужни неща, но всъщност...

01/01/2022

Премахнете варовика от банята си
Използвайки същия спрей, пръскайте редовно във вашата баня плочки, мивки и кранове и ги изплакнете с вода след това. За да премахнете натрупания варовик върху крановете, увийте кърпа, напоена с оцетен разтвор около крана и оставете за една нощ. Използвайте стара четка за зъби, напоена с разтвора, за да отстраните всички остатъци.

Почистване на замърсени чаши
Ако имате чаши, които са загубили блясъка си, съживете ги, като ги накиснете за пет минути в дестилиран бял оцет, за да премахнете мътните петна.

Почистете дълбоко вашата съдомиялна машина
За да почистите дълбоко вашата съдомиялна машина, поставете купа, пълна с 500 мл дестилиран бял оцет, върху горната решетка (поставете я изправена), след което пуснете машината на обичайната й програма без препарат.

Измийте плодовете и зеленчуците
Оцетът може да помогне за премахване на бактерии и остатъци от пестициди от плодове и зеленчуци. Смесете три части вода с една част бял оцет и напръскайте от спрей бутилка върху продуктите, след което изплакнете с вода.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...