7 грешки при декорация, които трябва да избягвате

Внимание с шарките

3229

От прекомерно много възглaвници до липса на светлина, има няколко грешки при декорация, които много хора правят когато обзавеждат дома си.

Ето седем от най-честo срещаните.

Всичко съвпада

Да, добре е да следвате строго цветови схеми, но в тази синя баня, като че цветът идва в повече. Сини стени, сини плочки, кърпи, свещи, аксесоари – списъкът продължава. Най- малкото собствениците на това пространство можеха да заложат на малко бял цвят.

Мебели, които не се вписват

Без значение как изглежда домът ви, уверете се, че мебелите се вписват в пространството. Много хора избират голям диван в малката стая, а килимът и другите мебели са твърде малки. Планирайте внимателно.

Нямате контрол над подредбата

Не забравяйте да обърнете внимание на местата за съхранение. Ако започвате обзавеждане или декорация на нов проект, може да разчистите част от излишните неща.

Малко светлина

Когато планирате обзавеждането обмислете добре светлината – от телата на тавана, до тези на стените и седящите. Мислете за мащаба – малък полюлей на голям таван не е добра идея.

Прекалено много шарки

Смесването на различни шарки е вид изкуство. Да, малките флорални мотиви мгат да се смесят с големите, но избирайте внимателно. Ивици и карета също пасват, но бъдете умерени. Не смесвайте повече от три шарки в една стая.

Ужасни произведения

Избирането на правилните произведения на изкуството не е лесна работа. Както и това къде ще го сложите. Ако се колебаете кой е най-добрият вариант, се консултирайте с приятел. Изберете и картина, която ще пасне на стила на помещението и на останалите произведения.

Претрупаност с възглавници

Обичаме възглавници в различни цветове и шарки. Но ако имаме прекалено много върху дивана, няма къде да седнем. Просто намалете бройката им до 3-4 максимум. 

Сподели: