Как да използваме пълноценно килера

7 практически идеи 

606

В почти всеки, дори малък апартамент, има малка стая - килер. Обикновено в него се поставят ненужни неща, но всъщност това малко пространство може да бъде много полезно и функционално. При желание може да се превърне в пълноценно перално помещение или съблекалня. Ето няколко примери за преоборудване на килера.

Как да извлечем максимална полза от килера?Килерът може да се превърне в кабинет, модерен дрешник, домашна библиотека

Пране

Решения за кухня без килерОще идеи за съхранение в кухнята

В малък апартамент няма много места, където можете да поставите пералня. Често заема полезно място в кухнята или банята, а килерът ще помогне за разтоварването на тези стаи. Основното е, че се намира в близост до банята или кухнята, така че да е удобно да се организира събирането и оттичането на водата.

Килерът е полезен и за съхранение на чисто бельо и кърпи, особено ако апартаментът има ограничен брой места за съхранение. Допълнителни помощници ще бъдат пластмасови или картонени кутии, плетени кошници. За удобство те могат да бъдат подписани. Вратите също трябва да се използват, закрепете държачите за кърпи върху тях.

Съхранение на домакински препарати и мопове

Понякога прахосмукачка или моп в ъгъла на стаята развалят цялостното впечатление от интериора. Можете да ги скриете в килера. За тези цели е по-добре да направите няколко удобни рафта в него, да оборудвате стените с куки, така че да е удобно да ги окачите. Не забравяйте за функционалното използване на вратата.

Домашен офис

Малка помощна стая, с умел подход, може да се превърне в стилен и уютен офис. Вярно е, че когато подреждате такъв домашен офис, ще трябва да се погрижите за доброто осветление. За съхранение на всичко, от което се нуждаете, е полезно: пространство под тавана, отворени рафтове, магнитни и коркови дъски, всякакви офис органайзери.

Гардероб

Тази малка стая е идеална за съблекалня. Когато я декорирате, си струва да спрете на светла цветова схема, да направите няколко реда отворени рафтове (за предпочитане под тавана), да окачите огледало на стената, да оборудвате съблекалнята с допълнително осветление и да не забравяте за всички видове кутии, закачалки.

Съхранение на детски играчки и вещи

Когато в семейството се появи дете, има спешна нужда от допълнителни системи за съхранение. И колкото по-голямо става детето, толкова по-остро се усеща. Когато няма къде да поставите детски неща, може да обърнете внимание на помощното помещение, което се използва нерационално. Струва си да освободите килера от ненужни неща, да го зоблепите с красив тапет, да сложите рафтове и решетки. Само с няколко стъпки стаята се превръща в място за бебешки дрехи и за съхранение на играчки.

Съхранение на кухненски прибори

Най-често килерът се намира по-близо до кухнята или точно в нея. Това малко пространство ще помогне да се отървете от ненужните обемисти мебели, които пречат на свободното движение из кухнята. За лесно съхранение е по-добре да изсипете насипни зърнени храни стъклени буркани и да ги надпишете. Удобно е и за съхраняване на зимнина.

 

10 идеи за вратата на килераПроменете вратата на помещението за по - различно излъчване
Сподели: