5 правила на стила, които може да разбиете

Не следвайте наложени модели  

4008

Всеки иска да живее в стилен, красив, но и малко по – различен дом. Тогава защо да следвате правилата, наложени от някого и някога? Заложете на ново излъчване и различни схеми. Ето как:

Столовете в кухнята трябва да са еднакви

Не е задължително. Ако имате различни столове, може да имате един малък еклектичен рай. Няма точна формула, по която да комбинирате столовете, но унифиицрайте отделнит елементи. Например заложете на столове с различни цветове и форми.

Не смесвайте щампите

Вярвате или не, но не е задължително щампите да съвпадат, те трябва да се допълват. Разгледайте комбинации, които се балансират, например геометрични шарки с шеврон или флорални мотиви с ориенталски елементи.

Всяка всекидневна трябва да има диван

Не е задължително, особено ако стаята е много малка. Може да оформите кът под прозореца или да заложите на фотьойли и табуретки за сядане.

В кухнята трябва да властва бялото иили дървеното за мебелите

Дори и за малката кухня или кухненския ъгъл, това правило не е задължително, един ярък цвят ще промени общия вид на помещението. Ако все пак се колебаете, заложете на неутрлани цветове за начало.

Не може да претрупвате декора

Не и след като намерите правилните цветове, щампи и текстура. Заложете на голям диван, добавете асесоари и елементи. Максималистичният стил е комбинация на причудливи форми и контрасти, просто се научете да ги комбинирате. 

Сподели: