5 лоши навика, от които да се отървем през 2017 г

Колко от тях важат и за вас?  

6651

Подобно ма колата и на смартфона ни, нашият дом също остарява през годините и се нуждае от постоянна поддръжка. И ако първите две неща може лесно да сменим, то с дома ни не е така. Тайната на подреденият и добър дом е в детайлите. А някои наши навици и лоши практики водят само до едно – бърза амортизация. Ето няколко съвета, какво да престанем да правим, за да съхраним дома си по – дълго време организиран и в добро състояние.

Да използваме фурната като шкаф

Независимо дали го осъзнаваме, но почти всички използваме фурната като място за съхранение на всякакви принадлежности, които не ползваме често. Ето сега е времето да извадим всичко от там и да го сложим по местата му.

Слагате всичко, което смятате, че ще се нуждаете в чекмедже

Няма нищо лошо да имате чекмедже , в което да държите всякакви кухненски принадлежности и джаджи, но нека не бъде място за всичко – дори и за сметки, ролката от старото фолио или счупени клипсове за затваряне на пликчета.

Не подреждате прането

След като махнем прането от простора или сушилнята, мястото му не е по столовете или на леглото. Приберете изпраните дрехи в гардероба. След като се приберете и съблечете, ако нещо не трябва да иде в пералнята, също трябва да заеме мястото си в гардероба.

Не перете достатъчно често чаршафите и кърпите

Замисляте ли се колко често сменяте чаршафите в спалнята и кърпите в банята. Започнете да спазвате правилото – на всеки три – четири дни кърпата и всяка седмица – чаршафите.

Забавяте малките ремонти

Малкото влажно петно, което е избило може заеме целия под и да доведе до нуждата от цялостен ремонт. Затова в момента, в който установите малък проблем – отстранете го. 

Сподели: