5 креативни начина да превърнете бъркотията в стилна част от декорацията

Възползвайте се от хаоса  

1424

Не гледаме с неуважение към Мари Кондо, но нека бъдем откровени: всички малки неща - изкуство, книги, спомени, играчки - правят къщата дом. Така че, може би, най-добрият подарък, който можете да си направите, е да спрете да се стремите да почиствате всяка повърхност и всяко ъгълче и потърсете красотата в небрежния хаос и смесица от предмети.

Вижте как да превърнете вещите си в част от декора на дома:

Създайте изкуство

Децата имат толкова много неща. Вместо да се борите срещу хаоса, работете с него. Закачете всички сувенири, ръчни проекти и произволни играчки на голяма дъска и бъркотията изведнъж се превръща в нещо интересно, което може да се види. Сложете дълго бюро, на което децата ви ще могат да творят.

Покажете книгите

Пространството около вратата често се пренебрегва, но може да се използва умно с рафтовете от пода до тавана, на които гордо да покажете колекцията си от книги. Така ще създадете красива библиотека и много уютна обстановка.

Всичко на едно място

Семейната стая не случайно се нарича така. Защото всеки може да изложи тук това, което харесва. Направете едната стена библиотека, сложете над камината любимите сувенири и артистично декорирайте с малкия скутер.

На стената

Вещите за направи си сам проектите, сметки  и бележки, всикочко това обикновено е разхвърялно из цялата стая и прекарваме толкова много време в търсенето им. Отделете ъгъл в стаята, сложете две пегборд дъски и организирайте всичко там. Под дъската със занаятчийските инструменти сложете малка маса, на която да работите и с която ще придадете по – арт излъчване.

Създайте 3-D албум

Чудите се къде да сложите всички онези скъпи за вас неща като стари снимки, пощенски картички, билети със сантиментална стойност, произведения на изкуството? Те не заслужава да седят в прашна кутия под леглото, нали? Обикновено голият работен кът е идеалното място за всички тях. Затова вземете тиксо, ножица и кабърчета и ги декорирайте на стената. Така работейки ще се наслаждавате на хубавите спомени. 

Сподели: