5 грешки в интериора, които са недопустими в малка кухня

И развалят вида на жилището 

6864

Малка кухня е проблем, с който много собственици на гарсониери трябва да се примирят. Но в желанието си да подобрят помещението, мнозина допускат грешки, които впоследствие се оказват много скъпи за поправяне. За да не се случи това, предлагаме да разгледаме 5 грешки в интериора, които са недопустими в малка кухня.

10 неща, които да изхвърлите от кухнятаС какво са пълни шкафовете на дизайнерската ви кухня?

 1. Разликата между тавана и горните шкафове

Да въведем ред в шкафовете в кухнятаБезпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето

Една от най-често срещаните грешки в кухненския интериор са шкафове, които не достигат до тавана. Обикновено това се прави с идеята, че е трудно да стигнете до шкафовете под тавана и отчасти са прави. Но като оставите това пространство празно, освобождавате място за мазнини, прах и мръсотия, а също така визуално намалявате височината на стаята. Много по-добре да се заложите на шкафчетата до тавана. Те могат да се използват за съхранение на неща, които рядко използвате.

2. Отворени рафтове

Друга грешка, която внася хаос в интериора, е да държите нещата и домакинските уреди на отворени рафтове и плотове. Първо, това пречи по време на готвене. На второ място, нещата, които не са покрити се покриват лесно с прах и мазнини.

3. Повече от два нюанса

На пръв поглед тези интериори си приличат и изглеждат доста стилно. Но, ако погледнете отблизо снимката вляво, кухня, в която има три нюанса, в комбинация с топла светлина, няма хармония в интериора. Но на снимката вдясно има ясна структура и комбинацията от черно и бяло изглежда много хармонично. Оттук и заключението: не трябва да комбинирате повече от 2 цвята в интериора на малка кухня и повече от 3 цвята, когато става въпрос за голямо пространство.

4. Стационарно оборудване

Стационарна печка с фурна, самостоятелна миялна машина са от миналото. Ако започвате модерен ремонт, изберете вградени модели. Те не са много по-скъпи, но спестяват място и имат стилен дизайн.

5. Прекалено много декор

Всяка домакиня иска кухнята да изглежда хубаво и подредено. Понякога обаче в това начинание излизаме отвъд всички граници, превръщайки малко пространство в място с всякакви дрънкулки. Дизайнерите настояват да бъдем умерени, особено когато става въпрос за малка кухня. Една тематична картина, часовник, няколко стилни контейнера е максимумът. В противен случай ще създадете хаос в интериора, без намек за стил и комфорт.

 

Пълна промяна на кухнята с малко париНякои от тези промени могат да се направят на изключително ниска цена, като същевременно осигуряват максимални резултати
Сподели: