5 експертни съвета как да обзаведем дом като от списание

Нужни са само няколко лесни правила

14253

Завиждате ли за красивите интериори, които виждате в списанията? Може да пренесете част от  тази красота и стил и във вашия дом. Просто трябва да следвате няколко професионални съвета и ще се радвате на стилен и изискан дом.

1. Отделете време и не бързайте!

Въпреки, че не всеки има възможност, трябва да знаете, че оформянето на съвършения интериор отнема време. Затова ако търсите промяна и нещо различно, не си поставяйте времеви граници. Понякога пътят към перфектния интериор може да отнеме и години.  

2. Търсете професионална помощ

Не може да направите всичко само. Вие знаете възможностите си (всички ги имаме), затова ги определете и се обърнете към професионалист. Не се опивайте да слагате по – специфични тапети, плочки за баня или да претапицирате дивана. Това, което ще ви изведе от зоната ви на комфорт и не е във вашата компетенция, оставете на професионалистите.

3. Малкото е повече

Голямата декорация изисква професионализъм. За максимален стайлинг ефект знаете ли как да съчетаете големите мебели с част от декорацията? Това се отнася до позиционирането на масичката за кафе, лавици и шкаф, които могат да промени целия вид на стаята. Изберете няколко малки елемента с драматичен ефект, които да не превземат интериора.

4. Еклектика без усилие

Често хората в желанието си да внесат разнообразие в интериора, постигат обратен ефект – на прекалена претрупаност. Затова експертите съветват да избере една основна цветова палитра, която да следваме през цялото жилище.

5. Бъдете уверени

Обзавеждайки и декорирайки дома си, бъдете сигурни, че знаете точно какво искате и как да го постигнете. Отделете време да четете, да разглеждате и изучавате различни стилове, техники и похвати за стилистическото оформление и след това започнете да изграждате дома, който искате. 

Сподели: