4 тренда в организацията, които е добре да избягвате

Не всички организационни решения sа добра идея  

3183

Всеки иска да има подреден и чист дом, а днес информацията и съветите за организация са повече отвсякога. Наред с това на пазара има десетки решения, мебели и продукти, които ни обещават ред в дома. Не всички предложения обаче са толкова добри, колкото изглеждат на пръв поглед и е добре да ги избягваме.

От Woman’s Day се обръщат към трима професионални домакини, които съветват какво да не правим у дома.  

Отворени рафтове

Когато са подредени, отворените рафтове в кухнята или отворения гардероба могат да бъдат супер стилни. Но и много лесно могат да се превърнат в кошмар. И ако на снимка изглеждат зашеметяващо, то имайте предвид, че поддръжката им е много трудна. За да не изглеждат претрупани и разхвърляни, всичко трябва да е на мястото си, а както знаете, в ежедневието в почти невъзможно да го постигнем.  

Легла с място за съхранение или вградени чекмеджета

Според някои домакини, тези легла са много неудобни, заради всекидневното повдигане. Понякога няколко красиво аранжирани куфара, пълни с необходимите неща, могат да се окажат по – добро решение, казват те.

Направи си сам проекти, които не предлагат дългосрочни решения

Някои „направи си сам“ решения изглеждат много хитри, но всъщност не предлагат дългосрочна употреба. Професионалистите препоръчват да пропуснем бързи проекти, като използване на картонени кутии от яйца за организиране на бижута или ролка тоалетна хартия за ластиците за коса. Ските като рафтове обаче са много добра идея, не може да се отрече.

Етикети

Ако вашия килер изглежда по този начин, добре. Но ако в него цари хаос, по - добре забравете за етикетите. Те са решение за непрозрачни кутии, но ако е подредено. Все пак не всяко бурканче трябва да бъде надписано. 

Сподели: