13 трика за по-бързо чистене

С тях чистенето ще се превърне в игра

6379

Дръжте аксесоарите за чистене под ръкаЗа да не се лутате в търсене на кърпи, четки и препарати, дръжте всичко на едно място. Най-добре е това да става в една кофа или леген, за да ги местите във всяка стая.

Използвайте прахосмукачка

 Избирайте прахосмукачка вместо метла когато чистите. Така ще става по-бързо и по-качествено.

Достигнете всички кътчета

Инвестирайте в по-дълга тръба или маркуч за прахосмукачката,з а да достигате по-лесно до всички части на стаята без да се налага да местите щепсела на прахосмукачката. Или използвайте разклонители.

Не се задълбочавайте в малките предмети


Не е нужно да почиствате малките аксесоари всяка седмица. Обърнете внимание на големите неща. Малките оставете за почистване веднъж в месеца.

Създайте си система на почистване

Експертите съветват да започвате от ляво на врата и да карате по часовниковата стрелка, подът оставете накрая. Така ще започнете да чистите почти автоматично всяка стая.

Махнете ненужнотоСъздайте организация всеки член на семейството да почиства ненужните неща редовно. Така няма да се натрупват излишни предмети.

Чистете редовно

За да спестите време в деня на голямото почистване, започнете да чистите по малко когато е възможно.

Гумена чистачка в банятаСлед всяко ползване на банята почиствайте душ кабината, защото така ще избегнете натрупването на остатъци от сапун. Оставете вратата на душ кабината отворена, за да излиза парата.

Фокусирайте се


Докато чистите забравете за телефона и телевизора, съсредоточете се само върху чистенето. Така ще избегнете разсейващите фактори, които ще ви пречат.

Намерете си помощнициЧистенето не трябва да бъде само ваша работа. Привлечете и членовете на семейството, децата например могат да сменят кърпите или да оправят леглото.

Сподели: