10 неща, които правят една къща разхвърляна и неуютна

Детайлите, които не забелязваме

58275

У дома има много неща, с които сме свикнали и които смятаме за полезни. Но истината е, че или ни карат да чистим по-често, или създаваме неприятна атмосфера. Вижте някои от тях, събрани от Bright Side.

Идеи за обзавеждане на малкото жилищеОбзавеждането на малкия апартамент така, че да бъде комфортен, красив и удобен е малко трудно, предвид ограниченото пространство, с което разполагате. Дизайнерите обаче винаги имат решения и ни пре...

1. Разтегателен диван

Идеи за обзавеждане на терасата, балкона или малкия дворВдъхновяващи предложения за предстоящите топли дни и вечери

Няма реална причина да се опитате да спестите място, купувайки разтегателен диван вместо обикновено легло. Гостите не идват толкова често. Събирането и разтягането на леглото всеки ден и некачественият сън са само малка част от проблемите, които идват.

2. Колекция от найлонови торбички

Често не изхвърляме найлонови торбички, защото може да имаме нужда от тях. Но един ден това ще доведе до пълна бъркотия в шкафа.

По-добре е да държите пластмасовите торбички в малка кутия и да ограничите броя им до колко можете да се поберат в нея. Купете няколко големи чанта за пазаруване и дръжте една от тях в чантата или в колата, когато отивате да пазарувате с хранителни стоки.

3. Голям брой кутии

Наистина е удобно да съхранявате нещата в кутии. Въпреки това, често използваме твърде много кутии и дори не си спомняме какво има вътре. В резултат на това можете да загубите ценно време, търсейки нещо във всички тях.

4. Претоварена закачалка в коридора

Стелажите за връхни дрехи в коридора са винаги пълни, ако нямате само едно палто за всички сезони. Затова оставете само това, което носите сега, а останалите приберете в гардероба.

5. Няма място за обувки

Винаги си заслужава да инвестирате в малък шкаф за обувки. Така ще си гарантирате, че няма да се препъвате всеки път когато влизате у дома.

6. Огромни огледала в стаята

Големите огледала в спалните могат да направят една малка стая да изглежда много по-голяма, но и изискват редовно почистване. Ако имате много слънце в стаята, прахът лесно се вижда по огледалата.

7. Светли тапети в коридора

Светлите цветове на тапетите наистина правят мястото да изглежда и да се чувства по-голямо, но всъщност те създават и много проблеми. Светлите стени, особено в зоната, където хората сменят обувки и палта, стават сиви и мръсни и скоро няма да имат този привлекателен вид. Затова изберете миещи се стени или по – тъмен и шарен модел, който да „скрива“ мръсотията.

8. Телени закачалки

Ако имате много телени закачалки, има голям риск да повредите дрехите си, докато ги изваждате от гардероба, а тези, изработени от нежни тъкани, губят формата си поради разтягане. Изберете дървени закачалки, които изглеждат много по-добре, за да избегнете този проблем.

9. Отворен рафт

Едно от най-популярните неща, които хората имат в своите кухни, са отворените рафтове. За съжаление в кухнята има много прах, а той се смесва с мазнини и се почиства трудно. Най-добрият вариант за кухнята са затворените шкафове. Шкафове с врати с ярки цветове изглеждат страхотно и правят мястото да изглежда по-голямо.

10. Голямо огледало в банята

Голямо огледало в банята, което започва точно над мивката, бързо се покрива с водни петна. И не е много удобно да се налага да почиствате огледала няколко пъти на ден. Банята ще изглежда разхвърляна и неприветлива.

Как да обзаведем тинейджърската стаяВключете порасналите деца в обзавеждането на стаята им
Сподели: