Идеи за обзавеждане на малкото жилище

Обзавеждането на малкия апартамент така, че да бъде комфортен, красив и удобе...

16246

Стените не съществуват


Когато трябва да преградите едностаен апартамент, използвайте леки полупрозрачни прегради. Така ще отделите всекидневната стая и ще създадете спокойна и релаксираща атмосфера.

Трапезария


Много хора се отказват от трапезарията в малката кухня, защото смятат, че заема много място. Така е, но ако сложите малък диван, до не го кръгла маса със сгъваемо столове, ще си имате трапезария дори в апартамент от 25 кв.м.

Бели мебели


Бялото скрива недостатъците, особено на малко пространство. Ето защо дизайнерите съветват да избираме светли мебели, а в кухнята да заложим на бели шкафове (особено лъскави). За да не бъде скучна стаята добавете някакъв ярък акцент.

Регулируемо осветление


Светлината - един от спасителите на малкото пространство. В един малък апартамент трябва да има изобилие от светлина. Препоръчително е да изберете функционални осветителни тела, които могат да се нагаждат по дължина или могат да бъдат слагани в различни позиции. Не се ограничавайте само до един полилей - помислете за допълнително осветяване на тавана, до мебелите и по стените.

Заложете на малки плочки

За малките кухни дизайнерите съветват са изберем плочки в малки размери, защото визуално отварят пространството. Освен това изглеждат доста атрактивно.

Успешна маскировка


Често собствениците на малки апартаменти са изправени пред проблем къде да сложат леглото. Има много прост и ефективен начин – в ниша. За целта направете малък параван от няколко решетки. Така ще имате перфектното решение за едностайния апартамент.

Зад гардероба


Ето един лесен и ефективен начин дa разделите стаята на две: сложете в средата етажерка или скрин.

Висяща етажерка


В малкия апартамент всеки сантиметър трябва да бъде оползотворен. Затова заложете на етажерки, които са високо до тавана и са открити от всички страни.

Функционални шкафове


Секцията е подходяща за малък апартамент, защото заема място само до стената и така пространството в стаята е свободно. Освен това събира много багаж.

Maлък апартамент - малка баня


Малката стая се нуждае от нестандартен дизайн, нещо, което важи и за малката баня. Заложете на перфектен дизайн и обърнете внимание на мястото под мивката.

Сподели: