10 неща, които правят дома ни неприветлив и как да ги коригираме

Малки детайли, които могат да създадат неприятно усещане в дома

3948

Домът отразява нас като личности. Всеки един от нас знае как да се поддържа и как да изглежда добре. Защото така се чувстваме добре в кожата си, а с това и в очите на околните. Но когато става въпрос за дома, знаете ли кои са тези малки неща, които могат да бъдат отблъскващи и да скриват чара и комфорта му.

Представяме ви 10 грешки, които много хора допускат при поддръжката на дома си и какво трябва да направите, за да ги отстраните.

Разхвърляно антре

Обувките навсякъде по пода, разхвърляни сметки, ключове и дребни аксесоари по пода. Антрето е помещението, което създава първото впечатление в гостите ви. Затова, старайте се да е винаги подреденo и чисто.

Изцапани или мръсни стени

Стените в кухнята, трапезарията и хола стават най-често жертва на одраскване от стол, пръски и всякакви изцапвания. И ако не им обръщате особено внимание, трябва да знаете, че те правят много неприятно впечатление.

Решението е да почистите стените с обикновен препарат и мек парцал. Ако петната или драскотините обаче са по – сериозни, по – добре боядисайте.

Миризмите

Понякога дори и готвенето на нещо вкусно може да остави неприятна миризма у дома. Ако имате домашен любимец, той също може да се окаже източник на мирис. Понякога хората свикват с миризмата на дома и не им прави впечатление. Попитайте ваши приятели, какво усещат те когато влизат в дома ви и ако се налага, вземете мерки за освежаване.

Понякога може да става въпрос само за обикновено проветряване, за кухнята силният абсорбатор е задължителен. Спрей с миризма върши работа, но може да има и негативен ефект. Заложете на естествени продукти като лимон, лавандула или цветя.

Претрупани рафтове

Сувенири, спомени или просто джунджурии, които сте събирали. Нужно ли е всички те да бъдат по рафтовете и да събират прах? Прегледайте ги и оставете само най- ценните и сантиментални за вас.

Мръсна баня

Понякога банята се нуждае от основен ремонт, но понякога е нужно просто да я почистим. Мръсната и неподдържана баня прави лошо впечатление и оставя неприятно чувство в посетителите й. Затова решението е просто – почистете я. Стени, под, санитария – всичко трябва да бъде чисто, излъскано и без следи от варовик. А няколко малки аксесоара ще придадат неповторим чар.

Стара кухня

Ако следите сайтове и предавания за реновация знаете колко важна е модерната кухня за един дом. Ако вашата кухня е стара, погрижете се за нейната реновация. Понякога не е нужно да правите основен ремонт. Леко освежаване, боядисване на шкафчетата или смяна на враитичките, както и нов цвят на стените, ще промени изцяло  облика на кухнята.

Безлична спалня

Много често спалнята е кутия с бели стени и легло. Променете помещението като добавите цвят на стените или аксесоари и интересни текстури. Завеси с цветен акцент също са добро решение.

Голи стени

Няма по – безлично нещо от празните стени. Картините и снимките по стената създават чувство за естетика, придават индивидуалност и характер на дома.

Мултифункционална трапезария

Не е приятна гледка претрупана масата в трапезарията, която да е място за хранене, за работа на компютъра, за готвене или четене на пресата. Почистете, махнете излишните предмети и нека това бъде помещение само за хранене и раговори със семейството.

Скучният двор

Нека дворът ви се превърне в място за забавление, игри и спокойни вечери със семейството. Не е нужно да купувате скъпи мебели, ако нямате възможност. Посадете цветя, сложете удобни шезлонги и голям чадър и се насладете на мястото на открито.

 

 

Сподели: