10 начина да създадете по – стилна и уютна атмосфера в дома

Декорация, подходяща за зимния сезон

3082

Есен е, вечерите стават по – студени, листата падат и вече се подготвяме за зимата. И няма нищо по – хубаво от това да я прекараме в топла и уютна атмосфера у дома.

Представете си как сте се сгушили в одеало на дивана, пиете топъл шоколад и гледате телевизия или четете хубава книга. И това е само едно от нещата, с които ще създадете уютна и комфортна обстановка в жилището си.

Ето какви съвети дават експертите.

Огромно плетено или памучно одеало – с него ще промените визията на спалнята или всекидневната.

Поканете есента с подходящ аромат – заложете на бергамонт, тамян и кехлибар, които се вписват идеално с аромата на дървата от огъня.

Актуализирайте цветовите схеми като заложите на по – тъмни тонове като синьо или горско зелено, които ще добавят нотка на разкош до вашия дом. Помислете за меко осветление.

Изберете класически и фини материи като кадифе, овча кожа и велур.

Обърнете се към ръчно изработени вещи или занаятчийски предмети – платове, чаши, купи.

Декоративното осветление се превръща във форма на изкуство. Помислете за смесване на различни стилове с допълнителни тонове или метали, за да създадете уют в есенните вечери.

Подгответе се за празничния сезон като заложите на метални елементи, огледални повърхности или винтидж посуда, като чаши, например.

Отдайте се на hygge – датската концепция за уютен живот. Помислете за богати текстури и материи, одеала и рустик аксесоари.

Не забравяйте да освежите спалното си бельо. Инвестирайте в луксозни възглавници и завивки за топли зимни нощи.

Цялата стая може да бъде лесно променена с помощта на няколко мебела, които да носят духа и настроението на зимата. Например столове, с които ще привлечете вниманието.

Сподели: