10 начина да промените малкото помещение

Направете и малкото място да изглежда стилно  

2891

Не всеки дом може да се похвали с отворен план, с достатъчно място за всичко и широки помещения. Ако живеете в малко жилище и разполагате с ограничена площ, не означава, че трябва да се лишавате от стил и елегантност.

Вижте няколко предложения за това:

1. Използвайте максимално пространството

Ако кухнята е много малка и нямате място да се обърнете, не се отчайвайте. Организирайте шкафовете така, че да имате достъп до тях отвсякъде. Като тази U-образна кухня, която е решена в светли тонове и разполага с множество места за съхранение. Не претрупвайте с аксесоари, нека бъде семпло и изчистено.

2. Под стряхата

Спестете място, като изберете интелигентни решения за съхранение, като например кутии под и над леглото или рафтове, които да запълват празните пространства. Ако правите ремонт на таванското помещение, помислете за мебели, които може да сложите под скосения покрив. Използвайте светли цветове.

3. Зона за работаВсе повече и повече хора работят от дома си, но това не означава, че трябва да претрупвате масата в трапезарията с документи и фактури. Създайте си работна зона в ъгъла на хола или спалнята. Декорирайте и отделете зоната с  вашия любим тапет, добавете произведения на изкуството, цветя и всичко останало, което може да предизвика вашата креативност.

4. Използвайте малки принтовеЗабавлявайте се смесвайки флорални мотиви и ивици. Само не забравяйте да избирате платове които да съвпадат по цветове и да се допълват. Като тази цветна всекидневна. Диванът е избран с повдигнати крака, за да изглежда помещението по – голямо.

5. Закачете високо

Ограниченото място на пода в коридора означава да разгърнете въображението си и да използвате и открити рафтове, които не само, че поемат много неща, но и освобождават място на пода. Вариант е да закачите и кошници, в които да държите дребни вещи или шапки, шалове, ръкавици.

6. Оставете отпечатък

Дори и малката баня може да предложи неповторимо спа усещане. Ако се чудите как да декорирате пространството, заложете на бели и естествени нюанси, изчистени линии и не претрупвайте с аксесоари.

7. Не забравяйте огледалото

Безценният помощник за всяко помещение. Не само че удвоява стаята, но я прави по – светла и стилна.

8. Изберете компактни мебели - шедьоври

Само защото имате малко пространство, не означава, че не може да имате по – различно и оригинално обзавеждане. Като тази малка вана, която се вписва перфектно в банята. Дори да излезе скъпо, може да помислите за поръчкови модели, които ще се съберат в по – компактно пространство.

9. Дайте живот на рафтоветеОрганизирайте мястото на стената с различни по големина стелажи. Тук плаващите рафтове са монтирани в ниши около комина, което прави мястото максимално използваемо.

10. Разделете

Използвайте параван, за да създадете лично пространство и да разделите спалнята. Това работи особено в апартамент, тип студио, където можете да се отделите зоната – хол от зоната на спалнята. Алтернативно, поставете в ъгъла на спалнята, за да се създадете специален дрешник.

Сподели: