10 начина да направите дома си да изглежда като нов

Промени, които може да направите само за един уикенд  

6785

Добавете стена – акцент

Цветът - акцент на една стена дава много дълбочина и индивидуалност на всяка стая. Ако всички стени в дома ви са един нюанс, ето удобно време, в които може да преобразите и изберете фокусна точка. 

Сменете старите осветителни тела

Независимо дали става въпрос за светлината над кухненската пейка или за стояща лампа в хола, с помощта на направи си сам проекти или с нова лампа ще добавите неповторим чар към помещението.

Освежете старите плочки

С течение на времето плочките в банята губят блясъка си. Отделете един ден, в който ще се заемете с основното им почистване и връщане на блясъка. Не забравяйте и фугите.

Боядисайте входната врата

Входната врата на дома ви е първото впечатление, което оставяте за него. Защо не я промените като я боядисате ярък и различен нюанс? Осен това може да декорирате в красив венец, с голяма цифра за номера на къщата. Поставете саксия със свежи цветя.

Сменете дръжките

Много малка промяна, която има обаче силно въздействие върху цялостния вид на помещението. Сменете дръжките на чекмеджетата или шкафовете в кухнята, на скрина в спалнята или на секцията в хола. Няма да повярвате за трансформацията, която ще имате.

Освежете двора

Ако искате промяна в цялостния вид на дома си, не забравяйте и двора. Нови цветя, повече зеленина, хамак или различни мебели. Каквото и да изберете, промяната ще бъде очевидна.

Направете галерия от картини и снимки

Ако имате много снимки или картини, но те стоят в някой шкаф, ето удобен момент да го декорирате. Направете галерия у дома си, помислете за различни по стил рамки и закачете над дивана по цялата стена. Ако търсите елегантно и стилно усещане, заложете на еднакви по вид, но различни по големина рамки.

Освежете дървените елементи

Ако разполагате в дома си с дървени греди, стени или подове, един доста амбициозен, но доста впечатляващ проект е да ги освежите. Лакирайте, пребоядисайте или просто почистете старателно с необходимите препарати. 

Почистете барбекюто

Лятото е време за парти на открито. Затова не забравяйте да подготвите барбекюто. Отделете един следобед, в който да го почистите и излъскате. 

Подредете гаража

Ако все отлагате подредбата и организацията на гаража, ето удобно време да го направите. Изкарайте всичко и отделете ненужните вещи. Организирайте дребните предмет, за които все не намирате място, изхвърлете старите или счупени части. 

Сподели: