Творчески начини да оформите дневната стая

И как да позиционираме дивана

1528

Как изглежда дневната ви в момента? Повечето хора обикновено аранжират телевизора в центъра на стаята, а пред него подредени в дъга диван и фотьойли. Защо не преосмислите този начин на аранжировка и не заложите на нещо по – различно и креативно? Вижте няколко предложения.

Две канапета едно срещу друго

Не е необичайно да видите два дивана, подредени във форма L, но ако търсите място за разговори (или повече уют), помислете за два малки дивана един срещу друг. Този тип  подредба всъщност изисква по-малко пространство и ще видите колко по-естествено се чувствате.

Този тип подредба работи добре в хол без телевизор, но това не означава, че не може да бъде добър вариант и при наличие на телевизор. Една от опциите е да закачите телевизора на стена (или да го поставите на конзола) под прав ъгъл към двата дивана. Друга възможност е да се използват ниски столове от едната страна и да се постави телевизорът зад тях. Това е интелигентно, пространствено спестяващо решение, но означава, че можете да гледате телевизия само от част от местата в стаята.

Диван + два стола в U образна форма

Тази подредба създава много уют, а предимството е, че позволява свободно движение на хората. Балансът на тежкия диван с по-леки столове е особено подходящ.

Заменете дивана с няколко кресла

Помислете за смяна на дивана изцяло с няколко кресла- шезлонги. Те придават известен лукс и шик на стаята.

Заменете диванът с два фотьойла

Ако нямате навик да се излежавате на дивана, гледайки телевизия, защо не го замените с две кресла. Тази комбинация е особено подходяща за малки дневни или ако искате да освободите повече място за книгите, например. 

Сподели: