5 основни съветa за декорация на дивана

С които ще промените вида му  

2000

Централният елемент във всекидневната е диванът. И за да не изглежда той скучен и празен, обикновено го декорираме с възглавници. Оказва се обаче, че често грешим в аранжировката, което променя и излъчването на мебела.

От Variety ни дават няколко полезни съвета за това, как направим дивана по-удобен и стилен с помощта на възглавниците.

ikea.bg

На пластове

Това е най-разпространеният дизайн за мека мебел. И трябва да го направите правилно. Поставете големи възглавници в двата ъгъла. След това отпред сложете по-малки. Можете да направите един до три пласта/ реда с възглавници в зависимост от размера на дивана. Завършете между последните възглавници с още една, която да привлича вниманието.

Асиметрия

Ако искате нещо по – различно и раздвижено, заложете на асиметрия при аранжиране на възглавниците. Имайте предвид, че тя трябва да има баланс - с цвят или повтаряща се шарка.

Играйте с шарки

Възглавници с различни шарки ще добави излъчване на стаята. Може да комбинирате както цветни, така и раирани, стига тези да се вписват в цялата идея. Ако решите да смесите шаблони, заложете на конкретни цветови нюанси, за да не изглежда диванът претрупан.

Смесете текстури

Сложете няколко различни като текстури възглавници, които ще направят дивана ви да изглежда различен. Пухкави, плетени, велурени…смесете различни платове, за да получите перфектния декор.

Необичайни форми

Вместо да търсите обикновени възглавници, защо не добавите нещо необичайно, което да грабва вниманието? Възглавници в интересни и странни форми ще направят това. Но не прекалявайте. Съчетайте със стандартни. 

Сподели: