Подови настилки за дома

Съобразете няколко основни правила при търсене на настилка

2290

Изборът на подова настилка не е просто да намерим най-добре изглеждащия продукт. Когато решаваме какво да сложим има редица фактори, които трябва да съобразим – тип помещение, влага, трайност, ниво на износване, цена. Ако и пред вас стои дилемата каква подова настилка да изберете, вижте няколко съвета, които може да следвате, за да направите най-добрия избор.

Има ли висока влажност в помещението, за което търсите настилка – баня, кухня, мокро помещение?

tesy.bg

Ако помещението, за което търсите е с висока степен на влажност, заложете на висококачествен паркет, теракота, бетон, винилови плочки. На пазара вече се предлагат много настилки с изключително качество, които може да използвате и за места, които често се мокрят.

Имате ли деца, домашни любимци?

Ако отговорът е да, тогава ви трябва настилка с висока степен на устойчивост. Ако изборът е дървен паркет, търсете такъв, който да е устойчив на драскотини, който може да се почиства лесно и да не задържа прах. Попитайте консултант за това дали настилката  е хипоалергична, антистатична, издръжлива и практична.

Цвят

Какви цветове преобладават в сегашния ви декор или планирате да сложите? Естествените и неутралните нюанси са най-добрият избор, защото дори при смяна на мебелите след време, цвета на подът няма да окаже влияние.

Отопление

Ако  имате подово отопление, питайте вашия консултант за подходяща настилка, съобразена с него. Повечето продукти на пазара са съвместими с подобен тип отопление, но за да си гарантирате максимален комфорт и безопасност, се уверете, че купувате точния продукт.

Бюджет

Не на последно по значение място е бюджетът, с който разполагате. Включете всички компоненти, необходими за слагането на настилката и съобразете с размера на помещението.

Едно от най-важните неща обаче е настилката да се харесва на вас и вашето семейство, да създава уют и топлина в дома и да ви накара да изпитате пълен комфорт. 

Сподели: