Големи решения за малкия апартамент

Създайте перфектното малко жилище

6514

Почти всеки от нас има или е имал момент, в който му се налага да живее на ограничено пространство. Все пак и за най-малкото пространство има решения и начини, за да го превърнете в уютен и просторен дом.

Вижте какви идеи дават от Vanilla HOME.

tesy.bg

Мултифункционални мебели

Падащи маси, легла, плъзгащи се стени, трансформиращи се кухни…може би това не са най-евтините решение, но те са много ефективни. Затова ако живеете в малък дом, инвестирайте в подобни мебели, с които ще си осигурите максимум комфорт.

Използвайте височината на апартамента

Ако живеете в жилище с високи тавани, възползвайте се от височината и създайте допълнително място. Вече ви показахме няколко идеи за лофт апартаменти. Може да заимствате някоя от тях или да оформите кът по ваше предпочитание. Ако височината не е толкова голяма, заложете на легло на два етажа.

Плъзгащи врати

Те заемат по – малко място спрямо обикновените. Да, не предлагат толкова уединение, както тези тип крило, но са много удобни и практични за банята, спалнята или гардеробите.

Използвайте всяко празно място за съхранение

Основният проблем на малкото жилище е, къде да подредя целия багаж. Затова правилото е да използвате оптимално всяко празно пространство. Това може да бъдат рафтове с кошници на тях, под леглото, органайзери на стената….

Всяка стена има потенциал за рафт

Не се страхувайте да използвате стените, за да инсталирате рафтове. Такива може да сложите над прозореца, между шкафове, над дивана. Аранжирайте по ваш стил и вкус.

Отделете зоната за спане и зонирайте стаята

Ако живеете в жилище, което е с тип отворен план, всички стаи за в една. Затова отделете зоната за сън от кухнята и всекидневната. Така ще си гарантирате уединение и повече спокойствие.

Умни кухненски решения

Малкият апартамент има и малка кухня. Решението е да инсталирате практични и удобни аксесоари като тръби, на които да закачите принадлежности, кукички под шкафовете за закачане, повдигнати масички на плота за допълнително място, монтиран на стената сушилка…

Използвайте повече малки масички

Те са лесни за преместване и същевременно осигуряват допълнително място за съхранение. Така когато дойдат гости може да наредите на тях напитки и храна, да ги използвате като помощни масички, а в останалото време да бъдат част от декорацията на апартамента.

Пейки

Пейките се смятат за малко старомодна мебел, но са изключително практични и удобни, особено за малко жилище. Ако е с място за съхранение под нея, ще имате перфектната мебел за трапезарията.

Сложете леглото в ъгъла

Ако разполагате с много малко място и нямате спалня, сложете леглото до стената и инсталирайте малка дъска, която да служи за нощно шкафче. Така ще оформите вашата комфортна зона за сън на минимум пространство.

 

Сподели: