Как да създадете дом на 20 кв. метра, без да се лишавате от комфорта

Организирайте и най - малката стая

6717

Всеки собственик на малко жилище полага неимоверни усилия, за да създаде уют и комфорт на малкото квадратни метри, с които разполага, но без да се лишава от естетика и стил. Истината е, че и най – малкото жилище може да се превърне в луксозно и невероятно удобно жилище с много интересни и оригинални детайли.

Чаровно малко жилище Апартаментът е създаден специално за пътешественици

Ето няколко идеи за това:

1. Поддържайте чистота и организация

15 дизайна за малко жилищеКоато малкото е много  

Струва си да припомним, че всеки апартамент (независимо от мащаба) е необходимо да се поддържа чист и подреден, защото това са първите стъпки, които ще ви накарат да създадете уютна атмосфера. Също така не забравяйте, че всяко нещо трябва да има своето място. Правилно подбраните шкафове и системи за съхранение помагат да се избегне претрупването на вещи. 

2. Фокусирайте се върху стените

Въпреки, че повечето хора са склонни да боядисват стените със светли тонове, дизайнерите съветват да се комбинират неутралните и по - ярки цветове. Така ще освежите пространството и ще избегнете усещането за скука и стерилност.

3. Хармония във всичко

За да постигнете уютна атмосфера, трябва да търсите хармонията в интериорната декорация. Опитайте се да съчетаете цветовата палитра, така че да съответства не само на мебелите, но и на пода.

4. Вградено съхранение

Вместо обемист гардероб, помислете за просторна система за съхранение, където можете да поставите всички необходими неща и всяко да си има място.

5. Осветление

Едно от най – важните правила при декорацията на малкия дом е да се уверите, че има достатъчно количество светлина. Изберете модерни и практични осветителни системи и комбинирайте според различните зони.

6. Подходящо обзавеждане

 

Не бива да “претрупвате” иначе малкото помещение с обемисти мебели, но и да не слагате много миниатюрни елементи. Просто изберете такива, които се вписва в мащаба на вашия апартамент. Заложете на компактни модели и такива, които имат двойно предназначение.

7. Освежете интериора с текстил.

Не забравяйте, че текстилните изделия са прекрасен елемент от декора, благодарение на който можете да придадете комфортна и уютна атмосфера. Чувствайте се свободни и сложете малки килими, елегантни завеси, както и декоративни възглавници с различни модели и цветова палитра.

8. Покажете въображението си

Внесете някои хубави малки неща в интериора си. Освежете познатата атмосфера със сладки и оригинални картини, плакати, снимки и други дребни вещи.

9. Място за сън

Дори и в най-малкия апартамент трябва да намерите място за спалнята. Отделете я от общото помещение с паравани, рафтове, стени, ниши и други функционални системи.

10. Зона за отдих на балкона

Ако имате балкон или лоджия, възползвайте се от тях и ги превърнете в място за отдих в топлите дни.

10 мебела, за които мечтае всеки собственик на малко жилищеИ малкото може да е ефикасно и красиво  
Сподели: