Как да организираме мястото в малкия апартамент

Обзаведете с вкус и стил

43040

Организацията на малкото жилище изисква много креативност и гъвкаво мислене. Разбира се с плъзгащи се врати, скрити легла и високи рафтове, може да решите много проблеми, ни не винаги те ще ви дадат оптималния дизайн.

Представяме ви няколко съвета за обзавеждане на малко жилище в съвременен и модерен стил.

ikea.bg

Принципът „всичко скрито“

В малката кухня не винаги е безопасно да имате отворени рафтове. Затова повечето от дизайнерите предлагат шкафове до тавана, обикновено в бяло, бежово или светло сиви нюанси. Те действат като склад, където можете да съхранявате чинии, чаши, прибори и много други. Елегантните, лакирани бели врати придават на цялостната среда чист и завършен вид.

 Прозрачност

Стъкло, акрилни и поликарбонатни мебели могат да дадат футуристично докосване на вашите стаи и са перфектното решение за стилни малки пространства.

 Семпла и елегантна зона за хранене

Тази U-образна кухня е пример за семплост и дори навява малко чувство за стерилност на помещението. Смесването на стомана, прозрачни материали и неутрални тонове я правят малко скучна, но същевременно супер стилна и елегантна. Цветя, саксии или цветни столове ще разчупят постранството и ще го освежат.

Придържайте се към естествените тонове

Сиво, кафяво, бежово, жълто и малко свежо зелено са изключително подходящи за малкото пространство. Те не „атакуват“ окото и същевременно не правят стаята скучна и еднообразна. 

Тапети със сребърни нишки

За да добавите романтика в стаята, заложете на елегантни тапети. Не е нужно да покривате цялата  стая, а само една стена, колона или зона. Шарки като цветя, клонки, дървета или геометрични фигури придават характер на стаята. 

Вижте още красиви предложения за обзавеждане на малкото жилище:

Сподели: