9 места, на които да сложите рафтове

Решения за малкото пространство

1748

Местата за съхранението винаги са предимство, особено в малкото пространство. И ако слагането на шкафове може да е проблем, не така стои въпросът с рафтовете.  

Къде да ги закачим обаче? На пръв поглед ни се струва, че няма място за тях, но ако се вгледаме малко по – внимателно, ще осъзнаем, че всъщност има къде да ги позиционираме.

Вижте няколко предложения от Apartment Therapy:

Над вратата

Ако вратата е до ъгъл - чудесно. Ъглов рафт би седял чудесно и ще предложи достатъчно площ за някои вещи, които не използвате много често.

Идея е да сложите и обикновен рафт, на който да държите аксесоари за банята, например.

Над  дивана

Пространството над дивана ви е чудесно място за картини, но и за няколко рафта. Просто се уверете, че те са достатъчно високо, за да не си ударите главата.

Над радиатора

Радиаторът може да ограничи мястото ни на стената, но защо да не се възползваме от това над него?

В горната част на дългия коридор

Рафт, закачен по дължината на коридора може да осигури много място за допълнително съхранение. Той не заема място, но е чудесен за книги или по – рядко използвани аксесоари.

Над телевизора

Рафтовете над телевизора, освен че ще ви дадат допълнително място за аксесоари, ще намалят визуалното въздействие на самия телевизор. Защото библиотека/ рафт + хубави книги > електрониката.

Над бюрото

Там може би е най-естественото място да сложите рафтове, въпрос на стил и лично предпочитание е да изберете как да ги разположите.

Над леглото

Не е препоръчително ако живеете в земетръсен район, но иначе е чудесно решение за стаята.

Над шкафовете

Ако добавите допълнителен рафт над шкафовете ще удвоите площта. 

Сподели: