7 начина да направите дивана звездата в хола

Внимание към най-важната за стаята мебел

1538

Диванът е задължителната за всяка всекидневна стая мебел. Без него помещението просто би било немислимо. На него си почиваме, гледаме телевизия или четем книга удобно изтегнати. На него каним гостите да седнат или се събираме със семейството.

Голям или малък, текстилен, плюш или кожен, дълъг или в Г – образна форма….Диванът е главно действащо лице и обединяващо звено с хола. Тогава защо да не му отдадем заслуженото внимание и не го превърнем в звездата на стаята.

ikea.bg

Вижте как може да стане това:

Възглавници за баланс

Ако диванът е ярък цвят, добавете неутрална или черно-бяла възглавница, за да балансира

Добавете текстура

Бялата тапицерия помага на малкото пространство да изглежда по-голямо, а тъмното пространство - по-светло. Дайте му някакво измерение, като добавите графични и / или текстурирани възглавници.

Спестете място със секционни дивани

Обикновено гледаме на секционните дивани като на такива за големи жилищни помещения, но са подходящи и за малки пространства. На този вграден диван може да седнат 10-12 души, тъй като лесно се уголемява според предпочитанията.

Игра с одеяло

Покрийте с одеяло долната част на дивана. Така ще придадете много уют и топлина на помещението. Това също е страхотен трик, за да прикриете оцветена или повредена възглавница. А най-хубавото е, че лесно може да го променяте според сезона или настроението ви.

Лежанка – акцент

С помощта на модули може да направите лежанка, която да се превърне в кът за дрямка по всяко време. А когато ви дойдат гости, просто я разглобете и ще имате няколко табуретки.

Защитете от домашния любимец

За да предпазите дивана от това да бъде изцапан от домашния любимец, постелете с одеяло или с леко шалте. Така ще придадете елегантен вид и няма да се притеснявате, че диванът ще бъде съсипан.

Играйте с шарки

Не се страхувайте да смесвате шарките на възглавничките върху ярък цветен диван. Тук ивиците и флоралния дизайн предлагат свеж пролетен изглед. През зимата заменете с по-тъмни възглавници.

Сподели: