5 решения за малкото жилище

Които може да научим от един 38 кв.м апартамент  

3832

Животът в къща изглежда като мечта за много хора, но на практика този в апартамент е доста по – лек и лесен от гледна точка на поддръжка. Освен това според периода, в който се намирате и бюджета, с който разполагате, може да изберете дали да живеете в голям или малък дом, да бъдете по – гъвкави от гледна точка на обзавеждане и разположение.

Компактният дом си има обаче и своите недостатъци – по – малко места за съхранение, по – тесни пространства и съответно повече креативност при обзавеждането на дома.

ikea.bg

Все пак за всеки проблем има решение, а доказателство за това е този 38 кв.м апартамент, обзаведен изключително функционално и хитро. Вижте някои идеи, които може да взаимствате от тук.

 Подвижен плот позволява да увеличите максимално пространството

Като се има предвид ограничената площ, кухнята и трапезарията споделят едно помещение. Затова собствениците залагат на подвижен плот, който да играе ролята и на място за хранене, и на пространство за приготвяне на храната.

Пространството под него е отворено, което позволява столовете да се съхраняват там.

За да трансформира кухнята, архитектът пребоядисва кухненските шкафове и заменя съществуващия гранитогрес с черен плот, който подчертава цвета на шкафовете.

Нови места за съхранение

Обикновено се обръщаме към масичка с два плота или табуретка с пoдвижна седалка, за да съхраняваме някои неща. Собствениците на жилището обаче се спират на диван с чекмеджета, който предлага не по – малко идейно и хитро решение за ежедневните вещи.

Ако нямате подобен диван, идея е са сложите пейка, под която да подредите плетени кошници, например.

И в това жилище мултифункционалните мебели заемат много важно място. Освен гореспоменатите варианти, тук собствениците залагат на органайзери за стената и стълба – рафт в спалнята, която се превръща в чудесно място за шалове и аксесоари.

 

За да се възползват максимално от малката баня, дизайнерът инсталира рафтове на стената, ъглови рафтове и открит шкаф за мивката, който предоставя място за допълнителни кърпи и тоалетни принадлежности.

 

Тъй като жилището е много малко и няма коридор, решението е закачалки на стената до входната врата, които решават проблема за якетата и палтата.

 

Сподели: