10 начина да промените мебелите с боя

За пълно обновяване не ви трябва много 

1962

Омръзнаха ли ви старите мебели? Ако е така, не ги изхвърляйте, за да купите нови, а помислете как да ги преобразите. Най-лесният начин е с боя. С малко търпение и умения, лесно ще трансформирате скучните маса, гардероб или скрин и ще ги направите като нови. А най- хубавото е, че спестите.

Вижте няколко идеи за промени с помощта на боята.

ikea.bg

Врата

Нестандартен, но много интересен начин да преобразувате обикновената бяла врата.С подобен жълт графичен елемент ще освежите помещението и ще внесете колорит и настроение.

Скринът

Старият скрин може да придобие напълно нов вид с помощта на боя и нови дръжки. Изберете цвят, подходящ за декора в помещението и обновете с дръжки в златист цвят. С помощта на спрей или златиста боя добавете малки ивици по краищата за по – интересен ефект.

Огледалото

Огледалата могат да направят една стая по-голяма и да бъдат фокусна точка. Но понякога красивите огледала са доста скъпи. Тогава защо не създадете ваш собствен проект с помощта на боя.

Столове

Защо да се примирявате с обикновени бар столчета, когато може да имате такива с интересен цветен детайл. Боядисайте долната част на краката на ивици или в омбре ефект.

Стенната лампа

Осветлението може да промени в голяма степен пространството, да освежи, да добави стил и естетика. Ако имате стар фенер или стенд, който е виждал по-добри дни, демонтирайте го от стената, разглобете го, напръскайте го със спрей боя и го оставете да изсъхне.

Стълбите

Омбре ефектът става все по – популярен и навлиза смело в декора. А какво по – подходящо място да го приложите у дома, ако не на стълбите. Ако мислите, че няма да се справите с преливащите се цветове, се доверете на професионалист.

Масата

Как една скучна масичка може да се превърне в произведение на изкуството? С помощта на боя и подходящи шарки, например. Лесно може да направите подобен проект и на вашата мебел, като за по – добър ефект използвайте шаблон.

Бар - количка

В почти всеки дом има от онези малки подвижни масички, които събират прах. Извадете я, почистете я и я напръскайте със златиста спрей боя. Сега си имате красиво и модерно подвижно барче, което може да местите лесно. или пък може да я използвате като помощна масичка – плот за кухнята.

Керамичната ваза / саксия

Персонализирайте своите вази или саксии. Създайте различни дизайни или изложете група от няколко саксии в различни цветове,. Имайте предвид, че ще ви е необходимо известно търпение, когато изчакате да изсъхнат, за да постигнете по-гладък, по-равномерен завършек. 

Сподели: