Жилище от 56 кв.м с кухня, хол, баня и спалня

Малко жилище с тъмен дизайн 

10689

Една спалня в студио апартамент обикновено е част от цялостния интериор. Но не и в това жилище с площ от 56 кв.м, което е доказателство, че невъзможното е не само възможно, но и изглежда повече от привлекателно.

Съвети при боядисване на стаята с тъмна бояАктуални и модерни тъмните цветове си имат и специфики

Преди да попадне в ръцете на дизайнерите в този дом има само една стая. Но тъй като едно от приоритетните желания на клиента е отделно пространство за сън, дизайнерите трябва да организират стая, без да засягат площта на кухнята.

На първо време се налага да се реши проблемът с прозорците, тъй като, въпреки че площта на апартамента прави възможно проектирането на отделна спалня, броят им е недостатъчен. Това води до създаваето на ажурна дървена преграда, през която естествената светлина и въздух лесно проникват.

5 причини да използвате тъмни цветове у домаЧерното винаги е на мода  

Особеност на проекта е използването на тъмни цветове, които са любими на клиента. Благородното сиво е избрано като основен цвят в интериора. То успешно се комбинира с нюанси на сребро, злато и бронз. И за да не се окаже, че пространството не е твърде тъмно, дизайнерите допълват интериора с топлите цветове на мебелите под формата на светъл диван във всекидневната, „златен” панел над главата на леглото и ярко зелен скрин в коридора.

Всекидневната е декорирана с електрическа камина, чието метално покритие е дело на дизайнери. Голяма част от аксесоарите са също по дизайнерски прект.

Стените на хола са украсени с картини, купени от бит пазар, а интериорът се допълва от луксозно марково огледало и скрин.

В спанята вместо традиционно легло, дизайнерите залагат на подиум и матрак върху него. Таванът е боядисан в цвета на стените, главата на леглото е украсена с ръчно рисуван златист цвят.

След ремонта кухнята стана още по-функционална. Бар плотът служи като маса за хранене, а в основата са предвидени места за съхранение. Мебелите са украсени с ръчно рисувани плочки от Маракеш в източен стил. Стъклената преграда е направена по поръчка.

Най-мрачното и в същото време шикозно място в целия апартамент е банята, където дори таванът е боядисан в черно. Огледалото със златен цвят рамка е направено по поръчка на дизайнерите, а лампата, донесена от Париж, е чудесно допълнение.

 

Сложността на проекта беше трудното оформление на коридора. Таванът беше изрязан от опорен болт, който визуално изчезва, защото беше боядисан в цвета на стените.

Така, въпреки, че тъмните цветове преобладават в интериора, поради топлите нюанси на мебелите и предметите от декора, апартаментът се оказа уютен и светъл. Една сбъдната мечта и един доволен клиент.

Черно – бял дом, изпълнен с топлота и чарСемеен дом в Нешвил показва защо класическата комбинация никога няма да излезе от мода  
Сподели: