5 причини да използвате тъмни цветове у дома

5 причини да използвате тъмни цветове у дома

Когато избират  цветове за боядисване много собственици се насочват към неутралните, защото са лесни за работа и някои комбинации никога не излизат от мода. Вярвате или не обаче, но и тъмните цветове могат да отговорят на вашите критерии. Когато имате правилната комбинация като цветове на мебели и стени, няма как да сбъркате, използвайки дълбоките нюанси.

Вижте няколко причини да изберете тъмните тонове за стените у дома.

1. Тъмните цветове могат да скрият недостатъците на пространството.

Независимо дали се опитвате да прикриете оцветено място или да покриете лошия избор на боя, тъмните цветове могат да бъдат точния инструмент, за да скриете някой дефект.

2. Тъмните цветове създават контраст

Цветните пръски са красиви във всяко пространство, но могат да изглеждат още по-ярки и живи на фона на тъмни подове или стени. Така ще създадете настроение и енергия в стаята.

3. Тъмните цветове са най-добрият фон за текстури.

Когато имате тъмни стени, няма да имате нужда от други цветове, за да ги подчертаете. Вместо това можете да се обърнете към текстурите, за да направите мястото си по-интересно - не се колебайте да комбинирате с дървени елементи, тъкани парчета или стомана.

4. Тъмните цветове могат да балансират различни стилове.

Ако искате да смесите стилове на декора или мебелите от различни периоди от време, ще се радвате да знаете, че тъмните цветове могат да придадат на всяка стая модерен и естетически външен вид. Това е лесен начин да балансирате пространството.

5. Тъмните цветове могат да създадат уникална атмосфера.

Студените цветове - черни, тъмносини или сиви - имат силата да настроят атмосферата на помещението. В зависимост от вашия декор, той може да бъде уютен, романтичен или според настроението ви.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...