Защо Майкъл Дъглас показа във видео клип дома си в Испания

Имотът е с двор от над 200 акра, маслинови горички и кралска история  

871

Голяма част от холивудските звезди не обичат много да разказват за себе си, стараят се да водят по – затворен живот, а единственото, което разбираме за тях е от дебнещите папараци или от споделеното от тях в някое ексклузивно интервю. Особено когато говорим за личност от ранга на Майкъл Дъглас, „неприкосновеността на личния живот“ е от съществено значение. Но в последните седмици се случи нещо интересно. Актьорът отвори вратите на дома си на Балеарските острови – място, което той използва, за да се отдаде на почивка и да избяга от светската суматоха. И не само това, но дори и засне клип с него. Причината – желанието на Дъглас да го продаде.

Майкъл Блумбърг купи имение в Лондон за 26 млн. долараЖилището е на брега на река Темза, а до него се стига по частен път.  

Всъщност това е пореден опит за продажба на 150 годишното имение. През 2014 г той поиска за него 50 милиона, но днес го промотира за „едва“ 28.8 милиона евро.

"Имотът има повече от 200 акра земи от планините до брега", казва актьорът в клип, напомнящ образа на Гордън Геко - лошият герой във филма на Оливър Стоун „Уолстрийт".

Жилището на Катрин Зита – Джоунс е символ на холивудски блясъкАктрисата сподели снимки от апартамента си в социалните медии  

Имотът, известен като S'Estaca има забележителна история. Той е бил собственост на австрийския ерцхерцог Лудвиг Салаватор фон Хабсбург, известен на остров Майорка с борбата си за опазването на острова, който купува имота през 60-те години на XIX в.

Предпочитайки топлата и идилична обстановка на морето пред студения и задушен живот във виенския дворец, ерцхерцогът прекарва по-голямата част от живота си на Балеарските острови. След като придобива S'Estaca, той започнал да го обновява за една от неговите любовници, която е местно момиче. Той възстановява основната къща в класически архитектурен стил.

„Когато за пръв път видях S'Estaca през 1990 г., бях запленен и купих имота", казва г-н Дъглас във видеото. „ Много от моите приятели са отсядали тук и се радвахме на прекрасни времена заедно“.

Днес имотът разполага с частни лозя, терасирани маслинови горички и седем сгради, с 10 спални. Тук може да се настанят спокойно 20 човека в „стил и комфорт”.  

74-годишният Дъглас също е оставил своя следа върху имота, като модернизира старите сгради през последните три десетилетия.

Според агенцията – продавач потенциалните купувачи ще имат щастието да видят имот, който „съчетава лукс, неприкосновеност на личния живот и естествена природа“ по романтичен начин.

Сред удобствата, които вилата предлага са още модерен басейн, библиотека, голяма изба и помещения за настаняване на персонала.

"Животът ми пое нов курс", казва Дъглас, "а сега е време да оставя някой друг да се наслади на привилегията и приключението да притежава S'Estaca."

Майк Тайсън си купи имение за 2.5 млн. долараТо е само на метри от старата му къща, която продава за 1.5 млн. долара
Сподели: