Как едностаен апартамент се превърна в жилище с 2 стаи

Дизайнерски решения и оригинално обзавеждане

7529

Ако сте горд собственик на малък стар апартамент, не се самосъжалявате. Защото сме ви подготвили доказателство за това, че дори остарелите и скучни жилища могат да бъдат трансформирани до неузнаваемост. Просто трябва да се доверите на професионални дизайнери, които да намерят рецептата за това.

6 идеи за малките пространстваТесните помещения изискват повече въображение

Вижте пример за едно 34 кв. м жилище във Вилнюс, което от едностайна гарсониерра се преобрази в стилно жилище с две стаи.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Млада двойка наследява стар едностаен апартамент, обитаван от възрастна дама. Ситуацията, която те заварват там е по – депресираща от скромните размери на дома - 34,5 квадратни метра. Новите собственици дори не знаят какво да правят с жилището и решават да се обърнат за помощ към дизайнерско студио.

10 идеи за пестене на пространствоКак да оползотворим всеки сантиметър площ

След като определя какви са основните потребности и желания на младата двойка, дизайнерът поема трансформацията на имота. Като се има предвид малката площ, безсмислено е стаята да остане в първоначалната си форма и оформление, тъй като новото време диктува различни правила и определя други приоритети. Затова решението е да се премахнат всички вътрешни прегради.

Това отваря възможност да се създаде дизайн, който помага за организиране на пространството по такъв начин, че резултатът е пълноценен апартамент с една спалня, или по-скоро, студио с отделна спалня и баня.

 

Давайки приоритет на жилището, банята е сведена до размер, в който да има място за мивка с шкаф, пералня, тоалетна и малко пространство за вземане на душ.

При инсталиране на огледални повърхности решението е да се поставят под ъгъл от 90 градуса. Благодарение на това, малката баня изглежда много по-голяма, а собствениците могат да се оглеждат не само отпред, но и от страни и дори от гърба.

Кухнята е разположена до банята, като по този начин се осигурява единична стена, която създава впечатление за отделен уютен ъгъл.

Като се има предвид, че кухнята има прозорец, решението е первазът да се превърне в работна зона, като по този начин се спестява място за трапезарията, която плавно преминава в хола. Благодарение на рационалното използване на всеки сантиметър, има оборудва напълно оборудвана кухня, където има място за необходимите уреди и системи за съхранение.

Имайки предвид интензивния ритъм на градския живот, младата двойка иска жилище, което да бъде възможно най-близо до естествената хармония на природата. Затова беше избран еко-стил, който се превърна в своеобразен микс от винтидж шик, скандинавска сдържаност и елегантно оформление.

 

Дизайнерите залагат на прозрачни мебели, огледални повърхности, а всеки елемент от дизайна е внимателно планиран.

Трапезната маса играе ролята на отличителна разделителна линия между кухнята и дневната, която е изработена в прости линии и не е претоварена с мебели. Благодарение на оригиналната модулна стена с бели лъскави фасади, огледални повърхности и редица отворени рафтове, тя създава впечатление за повече простор. Мека мебел, необичаен килим с чифт пуфове, един от които действа като масичка за кафе и интересните текстилни изделия се вписват органично в дизайна.

Но основният акцент на обновения апартамент с една спалня е напълно изолираната спалня. Решението е плъзгащи се огледални стени, допълнително украсени с елегантен матов шаблон във формата на огромни дървета.

 

Трансформация на микролофт в МанхатънПо принцип е доста трудно един апартамент от 40 кв. м да изглежда просторен, но Specht Harpman Architects са се справили с това предизвикателство в този дом на върха на шест етажна сграда в Ню Йорк...
Сподели: