Вижте как изглежда 22 кв. дом за четирима души

И да не забравяме кучето  

58849

Не един или два пъти сме ви показвали оригинални и интересни проекти за малки къщи и апартаменти от цял свят. Повечето от тях са поректирани за хора, които живеят сами или за двойка. Но какво ще кажете за мини къща за 4 души. При това само на 22 кв.м. Това е по – малко от площта на една средна стая и звучи едва ли не абсурдно. Но не и за Мейси Милър, нейният партньор Джеймс и децата им Хейзъл и Майлс.

Мейси стартира проекта през 2011 г. с идеята да построи 19 кв.м дом с 1 кв.м двор, а Джеймс й помага за реализация на идеята. И тъй като тяхното семейство се увеличава от двама на четирима, плюс домашен любимец, те решават да превърнат двора в детска стая и увеличават площта на дома до 22 кв.м.

И двамата имат опит в архитектурните проекти, затова не срещат особени трудности в построяването на къщата. Те я правят от рециклирани дървени палети. Къщата има големи прозорци, което позволява влизането на повече естествена светлина, разполага с подово отопление тоалетна – компост за минимум отпадък. Подобно на нормалните домове и този има функционална кухня с котлони и фурна, душ и две комфортни пространства за сън. И след като това вече е уютен и удобен дом за четирима, сега Мейси и Джейс решават да започнат ново приключение – пътешествие през САЩ. 

Вижте как изглежда този забележителен малък дом:

Сподели: