Вдъхновен от Франция 25 кв.м. дом

Изпълнен с направи си сам детайли и уникални мебели, този дом завладява  

1056

В днешната дигитална ера е много лесно да намерим идеи за малкото жилище – от това как да организираме стаите, през цветовете, които да използваме до мебелите. Освен това има и толкова много дизайнерски трикове, които са приложими и определено работят. Точно такова е и това малко жилище. С помощта на идеи от блогове и социални мрежи, собствениците на стар апартамент превръщат пространството от 25 кв.м в очарователно бягство, където ще се почувствате като у дома си в момента, в който влезете.

15 дизайна за малко жилищеКоато малкото е много  

Освен преглед на онлайн източници, съпругът също инвестира в курсове за дървообработване в САЩ, за да се подготви за предизвикателната работа. Да се каже, че пътуването си е струвало, би било малко, тъй като след като го публикуват в Airbnb, жилището веднага привлича интереса.

Нека да разгледаме това красиво жилище, което може да ви вдъхнови и за вашия малък дом. 

Това малко жилище крие големи тайниИли как на 16 кв.м да  разположим цял апартамент  

Жилищна зона, трапезария и кухня

Като се има предвид ограниченото пространство, общите части заемат по-голямата част от помещението. На пода е имало керамични плочки, но решават да не ги махат, а нареждат отгоре паркет (използват помощта на Youtube).

В импровизирания хол те слагат малък диван с място за съхранение. Стъклена стена разделя помещението от зоната за сън.

С добавянето на огледало в жилищната площ, те успяват да създадат илюзия за по-голямо пространство. За да запазят темата на жилището, те го украсяват с дървени капаци.

В трапезарията фокусната точка е фалшивият прозорец с принт от Прованс. Темата продължава и на тапетите с цветя с кухненската зона и се допълва от тапицерията на пейките. Столовете са направени по поръчка, а масата е дело на съпруга.

Междувременно, за да отдели кухнята от трапезарията, собственикът прави тесен дървен разделител, който служи и като допълнителен плот и рафт, докато пейката има допълнителни чекмеджета отдолу.

Френската нотка личи и от малката мемо дъска, която може да се използва за бележки. Бурканите са и място за подправки, и декор.

И тъй като всеки сантиметър е от значение, малък метален рафт се превръща в интелигентно и полезно място за съхранение на тигани, чайници и прибори.

 

Спалня

Леглото не е нищо специално, но собствениците залагат на белия цвят, който да отразява естествената светлина, която идва от прозореца. За да създадат интерес, те залагат на направи си сам мебелите и малките детайли, които добавят и лично излъчване.

Банята

За да максимизират банята, двойката решава да събори стената, разделяща зоните на тоалетната и душа. Това е единствената част от дома, в която се нуждаеха от професионална работа. Съпругът не устоява обаче и дава своя принос – дървена врата с надпис.

Този малък апартамент някога е бил фабрикаПлощта е 40 кв. метра, а вътре има всичко, включително стилна и модерна кухня и баня.
Сподели: