Перфекционизъм на 40 кв.м

Малко жилище, което се превръща в апартамент с 1 спалня  

1062

В повечето малки жилища неприкосновеността на личния живот е една от основните грижи за собствениците. Когато разполагаме с малко квадратни метри обаче е трудно да организираме място за спане, без то да изглежда тясно и претрупано. Но не и ако се работи с разделители, които да създадат усещане за цялост на пространството, но без да се губи търсеното уединение.

15 дизайна за малко жилищеКоато малкото е много  

Вижте как в един 40 кв. м апартамент дизайнерите организират помещението така, че да изглежда широко и просторно. Декорът е модерен минималистичен с еклектично докосване, умела смесица на стъкло, метал, дърво и тъкани.

Входът

Грешки при декорирането на малък апартаментДизайнери обясняват защо е безмислено да играем на сигурно, когато декорираме малка стая

На няколко крачки от вратата има тесен шкаф за обувки, който приютява и няколко аксесоара.

Жилищна площ

Всекидневната е с различни цветове, които се допълват взаимно. Освен тапети, дизайнерът залага и на ламиниран дървен панел, на който има метална декорация - фокусна точка в стаята. Вместо диван с неутрален цвят, е избран такъв в син, който привлича вниманието в пространството. Обзавеждането в светло жълто добавя баланс.

Трапезария

Точно пред дневната е разположена трапезарията, в която могат да се настанят до четирима души. Масата с метални крака и тапицирани столове добавят елегантен допир. Каменните плочки дават текстура и оживяват стената с телевизора, докато вградените шкафове осигуряват достатъчно място за съхранение. Макар и частично видима, се забелязва и компактната кухня, с графитен стъклен гръб.

Стъклени врати отделят помещението от зоната за сън. Това дава модерния облик на стаята и придават илюзия за просторно помещение. Също така позволява на слънчевата светлина, идваща от прозореца на спалнята, да се влива в пространството.

Спалня

Спалнята се отличава с широко легло, с тапицирана табла и дървени панел, който прави стените да изглеждат по-големи. Пространството за сън се отличава с неутрални и сини нюанси.

Впечатление правят детайлите – висящи светлини, компактната странична маса, но това, което прави пространството уникално, са картините, които разбиват монотонността.

 

Освен плъзгащите се стъклени панели, спалнята е отделена от останалата част на жилището с отворените рафтове, като предоставят на собствениците място за подбрания декор и аксесоари.

 

Неонови акценти в малък 28 кв.м апартаментЯрките цветове са лесен начин да придадете незабравим вид на всеки интериор. Но използването на смели цветови схеми е малко трудно – прекаленото много цвят може да тежи на окото, прекалено&nb...
Сподели: