В този апартамент можете да промените оформлението по желание

Гъвкав дизайн и впечатляваща визия

183

Креативният човек се нуждае от пространство за живот, което да го вдъхновява и което да се адаптира към настроението на собственика си. Такива хора искат да видят в дома си в ярки нюанси, с оригинални решения и нестандартни детайли. Същевременно пространството трябва да бъде практично – да има достатъчно място за и за отдих, и за работа, и за семейно забавление.

Апартамент от 3.5 кв. м – възможно ли е?В Манхатън

Собственикът на този апартамент - стилист, който има страст на изкуството иска оформление, което да може да променя с едно движение. И това да се случва на апартамент с площ от само 48 квадратни метра. На това пространство трябва да се разпределят спалня, хол, кухня, да се обособят зони за творческа работа и да има достатъчно площ за складови помещения. Същевременно е важно да се спести всеки сантиметър, без да се прибягва до ненужни строителни конструкции. И разбира се, всичко трябва да е просторно, удобно и стилно.

12 ексцентрични стаи за гостиТе са най-перфектният начин да посрещнете гостите си. Място, което дава стил и комфорт на обитателите 

Дизайнерът предлага на клиента си да свърже лоджията с жизненото пространство, но той отказва. В резултат на това обаче е намерено нетривиално и много удобно решение!

Плъзгащи се прегради помагат да се отдели кухнята от хола, а холът - от спалнята. Освен те изглеждат различно, което създава усещане, че в апартамента има много стаи. Почти прозрачната стъклена конструкция позволява по всяко време да се съединят кухнята и хола. Дървена конструкция пък е решения за разделяне на дневната и спалнята. Така клиентът може да промени вида на апартамента, както му е удобно.

Разбира се, необходимо е унифицирано стилистично решение, което да обедини всички тези зони. Мечтата на собственика е да има „таванското помещение на художник“ и въпреки че апартаментът е на третия етаж на многоетажна сграда, дизайнерът успява да изпълни тази идея. Резултатът е смесица от минимализъм, класика и таванско помещение с ярки акценти.В този ред на мисли прозорец, боядисан в синьо спомогна да се определи общата цветова схема.

Меката синьо-зелена гама е неслучайно избрана. Тя успокоява и дава романтично настроение, което балансира еклектиката в проекта.

Важна роля в проекта играе текстилът играе важна роля тук и Екатерина Егорова се ангажира с подбора на тях. Кои са единствените завеси в хола! Без тях този апартамент би могъл да се счита за мъжествен, но деликатните цветя му придават нотка на лекомислие и нежност. Сега тук наистина искам да се отпусна и да се отдадете на творчески мисли!

 

10 идеи за модерен дизайн на всекидневнатаС няколко прости стъпки холът ще има нов облик
Сподели: