Стил и строг минимализъм на 50 кв.м

Изключително стилно и модерно жилище, което пленява  

180

Днес ще ви представим жилище на млада двойка, които живеят в големия град. Те не могат да си позволят голямо жилище, но и за момента нямат нужда от такова, поради което се спират на компактен 50 кв.м апартамент. И сега пред тях стои нелеката задача да го обзаведат. И двамата харесват минималистичния стил, затова се спират именно на него, когато се обръщат за помощ към дизайнер за проект. Апартаментът разполага с 2 стаи и 1 баня. Кухнята е с площ 10,6 кв.м, а таванът е висок 3,05 м, което дава допълнителна свобода на интериорния стилист.

Минималистичен стил в модерните кухниНамерете вдъхновение, за да създадете модерен и впечатляващ стил  

Крайният резултат е семпъл и стилен интериор, който в същото време отговаря на всички изисквания на съвременния дизайн, но без да му липсва уют и топлина.

Интериорни идеи в минималистичен стилЗашеметяващи предложения в сиво и черно  

Както вече стана ясно, едноличното решение е проектът да бъде в строг минимализъм. В резултат на това целият апартамент е визуално отворено пространство, където всички зони са неразривно свързани и създават единна концепция. Това е постигнато благодарение на липсата на празни стени между стаите. Вместо това стъклените прегради отделят спалнята и коридора от основното пространство.

Цветовата схема трябва да подчертае атмосферата на лекота и простор и същевременно да играе роля в зонирането. Затова те залагат на приглушен монохромен дизайн и използвайки контрастни преходи, разделят апартамента на зони.

 

Съхранението на дрехите в спалнята е организирано в система с ниско обзавеждане, която сякаш се слива със стените и другите мебели. Между другото, повечето мебели са по поръчка, с изключение на леглото, което е от италианска фирма.

Всяко малко нещо е обмислено за удобство на собствениците: например плъзгаща се стъклена система позволява да гледат телевизия директно от леглото. Обърнато е специално внимание на осветлението: за четене в леглото, фоновото осветление от настолна лампа, и допълнително осветление по протежение на границата с банята.

Основната характеристика на хола са панорамните прозорци, които не се закриват, а напротив, дизайнерът привлича вниманието към тях, избирайки ниски мебели с прости форми. Единственото ярко петно  на фона на монохромната гама е картината, която бележи центъра на апартамента.

Бялата италианска кухня,  благодарение на монолитния си дизайн, изглежда като част от оформлението. Кухненският комплект е проектиран така, че зоната за съхранение да е изцяло разположена в долната част, а работната повърхност да се използва и като маса за хранене.

По този начин, свободните стени правят апартамента визуално по-просторен, а широкия плот позволява свобода при готвенето.

Вижте още от това забележително малко жилище.

19 кухни в минималистичен стилНещо, което трябва да опитате  
Сподели: